Life

Acestea sunt cele mai periculoase orașe din lume. Infractorii mișună pe străzi

Care sunt cele mai periculoase zece orașe din lume. De acum încolo, te vei gândi de două ori înainte să îți planifici o vacanța aici.
14.05.2024 | 13:18
Acestea sunt cele mai periculoase orase din lume Infractorii misuna pe strazi
Care sunt cele mai periculoase orașe din lume. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, există o multitudine de orașe din care oricine poate alege atunci când își planifică vacanța. Înainte de a verifica ce obiective turistice ai de bifat pe listă, ai face bine să studiezi în detaliu un oraș. S-ar putea să alegi, fără să știi, una dintre cele mai periculoase așezări urbane din lume.

Care sunt cele mai periculoase orașe din lume

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, în unele orașe, pericolul pândește la orice pas. În unele dintre aceste așezări urbane ajung turiștii care, fără se informeze, au parte de experiențe neplăcute.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, a fost întocmit un top al celor mai periculoase orașe din lume. Factorul care a contribuit la clasificarea lor a fost rata criminalități raportată la populație, în orașele unde sunt peste 300.000 de locuitori.

Pe locul 10 se află Cape Town, din Africa de Sud. Potrivit rapoartelor, aici au loc 68 de crime la 100.000 de locuitori. De obicei, Cape Town este vizitat de turiști care devin ținta sigură a răufăcătorilor.

ADVERTISEMENT

Pe locul 9 găsim Fortaleza, un oraș din Brazilia. Spre deosebire de orașul de pe locul 10, aici au loc 69 de crime la 100.000 de locuitori. Fortaleza este un important punct turistic, vizitat de milioane de oameni atrași de plajele superbe. Aici, cel mai adesea au loc violuri, jafuri, dar și crime.

Tot din Brazilia este și orașul de pe locul 8. Natal este recunoscut pentru periculozitatea sa și pentru numărul crescut de crime. Cei care ucid ajung să recurgă la acest gest din cauza sărăciei.

ADVERTISEMENT

Cu 78 de crime la 100.000 de locuitori, pe locul 7, potrivit cespun.eu, se află Ciuda Guayana din Venezuela. Orașul a început să fie prezent în acest top care nu îi face deloc cinste după criza economică.

Pe locul 6 în top regăsim orașul Irapuato, din Mexic. Aici, cartelurile de droguri fac legea, astfel că omorurile au loc la ordinea zilei. De cele mai multe ori, conflictele au loc pentru stabilirea puterii.

ADVERTISEMENT

Caracas este cea mai periculoasă capitală din lume

Locul 5 este ocupat tot de un oraș din Mexic. La granița dintre Statele Unite ale Americii și Mexic se află Ciudad de Juarez, un loc pe care cartelurile de drogurile și l-au adjudecat demult. Aici, cel mai adesea au loc răpiri și tâlhării.

Caracas, din Venezuela ocupă locul 4 în topul celor mai periculoase orașe din lume. Deși este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din America de Sud, criminalitatea a atins cote alarmante. Din cauza crizei economice, aproape zilnic au loc omucideri în această capitală, considerată cea mai periculoasă din lume.

Podiumul celor mai periculoase orașe din lume debutează cu Ciudad Victoria, din Mexic. La fel ca și în celelalte orașe, cartelurile sunt vinovate și aici de creșterea ratei criminalității. Pe locul 2 se află Acapulco, un oraș minunat care, din păcate, a început să fie dominat de traficanții de droguri. Frecvent, aici se petrec jafuri, răpiri și asasinate la comandă.

Pe primul loc în topul acestor orașe se află Tijuana, din Mexic. Nu este de mirare că Tijuna ocupă această poziție, dat fiind faptul că aici sunt prezente unele dintre cele mai mari carteluri de droguri: Sinaloa și Tijuana. În ultimii ani, Tijuana a ocupat mereu primul loc în topul orașelor periculoase din cauza crimelor frecvente. Mai exact, 138 la 100.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: