Acestea sunt cele mai periculoase orașe mari din Europa. În spatele fațadelor frumoase și a atracțiilor celebre, pericolul pândește la tot pasul. Iată ce vă așteaptă în unele dintre cele mai vizitate destinații ale continentului.
Europa este fără îndoială un continent plin de farmec, cu orașe care te lasă fără cuvinte. Mulți turiști aleg să le viziteze, dar unele locuri pot ascunde și pericole. Aflați în continuare care sunt cele mai riscante destinații europene.
Ce face un oraș să fie considerat periculos? De obicei, e o combinație de factori: multe infracțiuni, riscul unor dezastre naturale, escrocherii și chiar atacuri teroriste. Deși Europa e în general sigură, niciun loc nu e perfect. Iată câteva dintre cele mai periculoase orașe mari europene, în funcție de rata criminalității și alți factori, potrivit capital.ro.
Deși în general este un oraș sigur, Amsterdamul are probleme cu furturile, mai ales în Cartierul Roșu și zonele aglomerate. Evitați taxiurile neautorizate și fiți atenți la bunurile personale. Orașul are un indice al criminalității de 33,68.
Deși în general sigură, Londra are zone problematice. East End-ul e cunoscut pentru violența între bande. Centrul orașului devine mai riscant noaptea, cu hoți de buzunare la pândă. Nu umblați singuri noaptea și păziți-vă bunurile. Orașul are un indice al criminalității de 52,81.
Orașul luminilor are probleme cu hoții în zonele turistice precum Montmartre și Luvru. De asemenea, metroul poate fi periculos noaptea, mai ales în jurul unor stații centrale. Orașul are un indice al criminalității de 53,19.
Furturile din buzunare sunt frecvente în zonele aglomerate. Districtul La Latina a devenit mai periculos în ultimii ani, deși e plin de baruri populare. Orașul are un indice al criminalității de 29,42.
Orașul luminilor are și o parte întunecată. Hoții țintesc zonele turistice ca Montmartre și Luvrul. Metroul poate fi periculos noaptea, mai ales în jurul stațiilor Les Halles și Gare du Nord. Fiți vigilenți în mulțime și evitați transportul public noaptea. Orașul are un indice al criminalității de 53,19.
Capitala Belgiei e vibrantă, dar expusă la furturi și jafuri în centru. Punctele turistice și nodurile de transport sunt ținte frecvente. Evitați zonele izolate noaptea și fiți atenți la amenințarea teroristă. Orașul are un indice al criminalității de 50,80.
Al doilea oraș portughez ca mărime are probleme cu furturile și drogurile în anumite zone, precum Rua Vila Nova de Foz Côa și Rua Peso da Régua. Evitați plimbările nocturne în cartierele rău famate și alegeți cazări sigure. Orașul are un indice al criminalității de 36,42.
Capitala României are o reputație pentru criminalitate, cu hoți și escroci activi în zonele aglomerate și transportul public. Totuși, situația s-a îmbunătățit în ultimii ani. Orașul are un indice al criminalității de 27,98.
Aparent liniștit, Stockholmul are totuși probleme cu hoții de buzunare în zonele turistice și în transport. Luați aceleași măsuri de precauție ca în orice oraș mare. Orașul are un indice al criminalității de 45,10.
Orașul vechi și Monumentul Libertății sunt puncte fierbinți pentru hoți. Fiți atenți în transportul public și la activități suspecte, având în vedere și riscul terorist. Orașul are un indice al criminalității de 37,93.
Instabilitatea politică a dus la corupție și criminalitate ridicată. Furturile și escrocheriile sunt frecvente, vizând mai ales turiștii. Aveți grijă la ATM-uri și fiți precauți când străinii vă oferă ajutor. Orașul are un indice al criminalității de 46,63.
Capitala bulgară are cartiere periculoase și probleme cu infracțiunile minore în zonele turistice. Atenție și la câinii vagabonzi, care pot fi agresivi. Orașul are un indice al criminalității de 41,76.
După cum spuneam, aceste orașe europene au farmecul lor incontestabil, dar vin și cu anumite riscuri. Totuși, cu precauție și vigilență, puteți totuși să vă bucurați în siguranță de frumusețile lor.