News

Aceștia sunt oamenii de afaceri care le sar în ajutor refugiaților din Ucraina: „Cazare gratis şi mâncare cât dă Dumnezeu şi cât ne-or ţine buzunarele”

Ajutor pentru refugiații din Ucraina. Mobilizare în mai multe zone ale țării pentru a-i ajuta pe oamenii care fug din calea războiului. Li se oferă cazare, mese și transport.
25.02.2022 | 13:24
Acestia sunt oamenii de afaceri care le sar in ajutor refugiatilor din Ucraina Cazare gratis si mancare cat da Dumnezeu si cat neor tine buzunarele
ADVERTISEMENT

Refugiații din Ucraina sosesc în România încă de ieri, de când a început războiul din țara lor.

Sunt mai mulți români care s-au mobilizat pentru a-i ajuta, fiind impresionați de situația acestora.

ADVERTISEMENT

Românii le oferă ajutor refugiaților ucraineni

Astfel, mai mulți oameni de afaceri care dețin pensiuni, restaurante sau mijloace de transport, s-au oferit să le dea oamenilor șanse pentru a avea parte de o masă caldă, de un acoperiș deasupra capului sau de o posibilitate de a ajunge în alte orașe.

Unul dintre ei este Silviu Bogdan Ardeleanu, proprietarul unor cabane din Neamț, care a spus că nu a mai putut dormi noaptea după ce a văzut imaginile emoționante cu familiile cu copii care încearcă disperate să fugă din calea războiului.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că nu putem fi indiferenți la suferința altor oameni, astfel că a luat decizia, împreună cu soția sa, de a le deschide ușile refugiaților, începând de luni, dar doar celor care sunt părinți sau au copii în grijă.

“Azi-noapte nu m-am putut odihni din cauza imaginilor cu refugiaţi, majoritatea cu copii mici. Familii cărora le-au rămas soţii sau taţii acasă şi care nu au avut altă opţiune decât cea a exodului.

ADVERTISEMENT

Nu putem sta nepăsători, am discutat şi cu soţia mea şi am luat de comun şi întru totul de acord o decizie. De luni ne deschidem uşile refugiaţilor cu copii”, a spus el, conform Agerpres.

Acesta a mai precizat că le vor oferi cazare și mâncare acestora până când se va termina războiul.

ADVERTISEMENT

„Până la sfârşitul războiului le oferim cazare gratis şi mâncare cât dă Dumnezeu şi cât ne-or ţine buzunarele”, a spus Silviu Bogdan Ardeleanu.

Ștefan Mandachi oferă mese calde și cazare, în Suceava

Și omul de afaceri Ștefan Mandachi a transmis că ucrainenii pot avea o masă caldă la restaurantul său din Suceava.

De asemenea, el le oferă refugiaților care au copii și cazare, tot în acest oraș.

Și animalele refugiate vor primi adăpost și mâncare.

„Subliniez, prioritare sunt cazurile de refugiați cu copii, femei și CU CÂINI și PISICI.

Vom construi până luni 30 țarcuri și cuști pentru “câinii refugiați” unde ar intra cam 40-50 animale”, a transmis acesta.

O firmă de transport le oferă călătorii gratis

Proprietarul unei firme de trasport din Rădăuți a anunțat că va organiza călătorii gratuite pentru refugiații ucraineni, pentru ca ei să poată ajunge la aeroporturi.

Vor fi două autocare pe zi, iar ele vor pleca din Vama Siret către orașele Rădăuţi, Suceava sau Otopeni.

“Vom permanentiza şi vom avea aici maşini pentru a transporta refugiaţi gratis. Vom duce oamenii la Rădăuţi, la Suceava sau la Otopeni dacă vor să plece mai departe cu avionul către Europa.

Vor fi două autocare pe zi. Sunt oameni care în general spun că vor să plece peste hotare”, a spus Beniamin Lucescu, unul dintre proprietarii firmei Tarsin, potrivit obiectivdesuceava.ro.

ADVERTISEMENT