Life

Aceștia sunt românii care vor avea și ziua de vineri liberă. Program de 4 zile și weekend prelungit pentru ei

Care sunt angajații care beneficiază de weekend de 3 zile și 4 zile la serviciu. Noile reglementări au intrat în vigoare anul acesta.
04.02.2023 | 19:24
Acestia sunt romanii care vor avea si ziua de vineri libera Program de 4 zile si weekend prelungit pentru ei
Care sunt angajații care beneficiază de weekend de 3 zile și 4 zile la serviciu. Noile reglementări au intrat în vigoare anul acesta. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Aceștia sunt românii care vor avea și ziua de vineri liberă. Program de 4 zile și weekend prelungit pentru ei, după ce au testat noile schimbări timp de jumătate de an. Concluziile finale sunt de bun augur pentru angajați.

Care sunt angajații care beneficiază de weekend de 3 zile și 4 zile la serviciu. Noile reglementări au intrat în vigoare anul acesta

Compania ING Hubs România a hotărât să le schimbe programul de lucru angajaților care au posibilitatea să fie la birou doar patru zile pe săptămână. Asta înseamnă că weekend-ul va fi prelungit cu o zi.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții au anunțat că productivitatea și moralul angajaților sunt mai ridicate atunci când au mai multe zile libere. Cu toate acestea în cursul celor 4 zile nu vor mai lucra 8 ore, ci 10, conform reglementărilor în vigoare.

Potrivit publicației americane Business Insider, oamenii pot alege și programul de lucru de 9 ore / zi, timp de 4 zile și cu 0,5 zile libere pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Modelul de lucru al companiei este unul hibrid, adică angajații pot lucra inclusiv de acasă pe timpul programului de muncă.

Săptămână de lucru de numai 4 zile

Sursa menționată anterior, a mai dezvăluit că săptămâna de lucru de numai 4 zile a fost adusă în vedere după un studiu care s-a desfășurat pe parcursul a 6 luni, începând cu februarie 2022.

ADVERTISEMENT

Rezultatele acestuia au fost unele cât se poate de favorabile. Programul – pilot a testat reacția angajaților și a monitorizat efectele generate de reducerea zilelor de lucru, acesta fiind realizat în cadrul a 33 de companii, cu angajați din 6 țări.

Aceștia au lucrat 32 de ore pe săptămână, adică numai 4 zile. Intenția organizatorilor, ONG-ul 4 Day Week Global, a fost de a afla dacă oamenii sunt la fel de productivi în 80% din timp, fără ca salariul să le fie afectat.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că sănătatea și bunăstarea angajaților s-au îmbunătățit, reprezentanții sondajului au declarat că acest program are și un impact pozitiv asupra mediului.

ADVERTISEMENT
Tags: