Fotbal intern

Achiziția de 700.000 de euro a lui CFR Cluj, lovitura lui Alin Minteuan! Cum l-a revitalizat

06.03.2019 | 17:28
Achizitia de 700000 de euro a lui CFR Cluj lovitura lui Alin Minteuan Cum la revitalizat

Antrenorul interimar al ardelenilor a reușit, într-un timp foarte scurt, să dea încredere unor fotbaliști care nu erau foarte importanți pentru Toni Conceicao, fostul tehnician din Gruia. Achiziția de 700.000 de euro a lui CFR Cluj, lovitura lui Alin Minteuan! Cum a fost transformat peste noapte Valentin Costache.

Achiziția de 700.000 de euro a lui CFR Cluj, lovitura lui Alin Minteuan! Românii la putere

Alin Minteuan are trei victorii din trei meciuri la CFR Cluj. Cu toate acestea, patronul Neluțu Varga caută în continuare un antrenor cu nume pentru banca ardelenilor. Până să se știe sigur cine va pregăti echipa în acest play-off, Minteuan a reușit să se facă apreciat de fotbaliștii români din lot. El le-a dat mai multă încredere unor jucători tineri, precum Alex Ioniță II și Valentin Costache, iar aceștia l-au răsplătit prin prestații consistente.

FANATIK a scris în trecut despre motivul pentru care cei doi alături de Sebastian Mailat, împrumutat între timp la Gaz Metan, nu erau agreați de portughezul Toni Conceicao. Lusitanul apela la ei doar în condiții excepționale, oferindu-le foarte puține minute.

Alin Minteuan CFR Cluj
Alin Minteuan mizează pe tinerii jucători români ai echipei din Gruia

Acum, Costache, spre exemplu, a fost readus de Minteuan în compartimentul ofensiv. Conceicao l-a folosit și fundaș dreapta, considerând că nu este util în atac. Actualul antrenor, în schimb, l-a trimis vârf central cu Poli Iași și Sepsi, în Liga 1, și în tridentul din spatele vârfului, în partea stângă, în partida de Cupă cu formația din Sfântu Gheorghe.

Cu Iași, Costache a jucat 90 de minute, iar cu Sepsi, în campionat, 21. În Cupă, el a fost utilizat 84 de minute și a marcat golul calificării ardelenilor în semifinalele competiției! La finalul acelui joc, el recunoștea că încrederea sa este în creștere: „Am avut un meci foarte greu, dar mă bucur că ne-am calificat mai departe. Ne-am dat viața în meci. Aveam nevoie de acest gol pentru încrederea mea. Dacă o să continui tot așa, eu zic că am o șansă foarte mare să joc mai mult. Meciul din campionat o să fie la fel de greu”, a declarat Costache.

A fost dorit de Gigi Becali la FCSB

Mijlocașul de 20 de ani, care este eligibil pentru regula U21 și în sezonul viitor, a fost cumpărat de CFR Cluj de la Dinamo pentru suma de 700.000 de euro. Cu toate că s-au plătit bani grei pentru internaționalul de tineret, Costache a primit șanse puține de la foștii antrenori ai clujenilor. Interesant este că, atunci când a fost adus de CFR, fotbalistul a fost pe lista lui Gigi Becali pentru un transfer la FCSB.

Patronul roș-albaștrilor l-a dorit, dar a fost convins de Dică și de Meme să nu dea suma cerută de Dinamo. “Costache e un jucător pe care şi eu l-am dorit, numai că nu l-au vrut alţii. Nu întotdeauna fac ce vreau eu. Sunt momente când fac şi ce spun alţii. Când un jucător nu mă convinge în totalitate… îi intreb pe Dică, pe MM. Când vreau pe cineva 100%, aşa cum l-am vrut pe Coman… îl iau! Costache e un jucător valoros. Din punctul meu de vedere, e fotbalist de valoare. El e copil, era luat de alţii la băut. Dacă ajunge fotbalist, unii care m-au întors din drum vor da socoteală în faţa mea”, declara Gigi Becali.

Meme Stoica și Nicoale Dică au explicat, ulterior, de ce nu au insistat pentru Costache. “Gigi m-a întrebat de Costache și i-am zis că e un jucător foarte interesant, are forţă, are viteză, însă nu mi se pare un jucător cerebral. Merită să dai maximum 2-300.000 de euro pe el. Aşa am zis eu, asta cred eu. Dacă Gigi voia să-l ia pe Costache, îl lua fără niciun fel de discuţii”, a afirmat Meme, completat de Dică: “Au fost anumite discuţii despre Costache. S-a pus la un moment dat în discuţie aducerea lui, în urma evoluţiilor mai bune pe care le-a avut la Dinamo. Am vorbit cu MM şi cu domnul Becali, am pus pe tapet calităţile pe care le are, i-am explicat cum jucăm noi, şi asta a fost”.