Sport

Oficial! Xavi, noul antrenor al Barcelonei. Tehnicianul a ajuns în Catalonia. Video

Final de negocieri între Barcelona şi Xavi, astfel că fostul internaţional spaniol va fi antrenorul formaţiei catalane.
06.11.2021 | 15:43
Oficial Xavi noul antrenor al Barcelonei Tehnicianul a ajuns in Catalonia Video
ADVERTISEMENT
06-11-2021
13:44

Xavi a ajuns la Barcelona

Nou antrenor al echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, a ajuns sâmbătă la prânz în Catalonia însoțit de familie, de agenții și staff-ul său tehnic.

Fostul mare fotbalist a aterizat la Barcelona la ora 13:50, în avionul cu are a venit de Doha fiind și Rafa Yuste, vicepreședintele clubului ”blaugrana”, și Mateu Alemany, directorul sportiv, care au negociat cu cei de la Al Sadd pentru a-l lăsa pe Xavi să se întoarcă acasă.

Xavi, care nu se va deplasa la Vigo pentru meciul cu Celta, va fi prezentat oficial luni, 8 noiembrie, de la ora 14:00, într-un eveniment deschis publicului pe Camp Nou. Ulterior, antrenorul va susține o conferință de presă la stadion.

06-11-2021
08:45

Avion privat pentru revenirea lui Xavi la Barcelona

Conducătorii clubului FC Barcelona i-au pus la dispoziție lui Xavi Hernandez un avion privat cu care acesta să plece de la Doha, după ce a fost anunțat oficial ca noul antrenor al catalanilor.

”Sunt foarte mulțumit. Este cel mai mare pas din cariera mea și sunt entuziasmat de această revenire acasă. Iubesc Barcelona și am încredere că putem face lucruri importante.

Trebuie să vorbesc cu jucătorii și să trecem la treabă. Munca făcută de Sergi Barjuan a fost excelentă și sper într-o victorie la Vigo. Mă întorc la cel mai bun club din lume!”, a spus Xavi înainte de plecarea spre Barcelona.

06-11-2021
01:17

Barcelona, anunţ oficial: Xavi este noul antrenor al echipei

Barcelona a anunţat oficial, pe contul de Twitter al clubului, că Xavi este noul antrenor al Barcelonei. Catalanii au postat un clip, cu mai multe imagini din carierea acestuia de jucător, cu mesajul: “Era menit să se întâmple. Bine ai revenit acasă”.

“Nu a fost un adio, ci un pe curând. Camp Nou a fost mereu casa mea. Sunteţi fanii mei, oamenii mei, clubul pe care îl iubesc cel mai mult. Acum, mă reîntorc acasă. Ne vedem în curând. Forza Barca”, au fost cuvintele lui Xavi în clipul care a anunţat revenirea la FC Barcelona.

De asemenea, Barcelona a anunţat pe site-ul clubului că Xavi va fi prezentat oficial luni. Astfel, tehnicianul de 41 de ani a semnat un contract până la finalul sezonului 2023-2024.

Mandatul de interimar al lui Sergi Barjuan se apropie de final, după ce Barcelona şi Xavi au ajuns la un acord final în privinţa contractului. Astfel, fostul internaţional spaniol va fi noul antrenor al formaţiei de pe “Camp Nou”.

Xavi, noul antrenor al Barcelonei. Ajunge sâmbătă în Catalonia

Conform presei din Spania, Xavi este noul antrenor al Barcelonei, însă anunţul oficial va fi făcut abia după ce avocaţii celor două părţi vor încheia redactarea actelor. Negocierile au ajuns la final, astfel că noul tehnician al catalanilor va semna un contract valabil până la finalul sezonului 2023-2024.

ADVERTISEMENT

Xavi va ajunge sâmbătă în Barcelona, când ar putea să fie făcut şi anunţul oficial. Acesta s-a despărţit vineri de Al Sadd, după ce conducerea clubului din Qatar a anunţat că formaţia catalană a plătit clauza de reziliere a contractului.

Chiar dacă anunţul oficial va fi făcut, cel mai probabil, sâmbătă, prezentarea noul antrenor va avea loc abia luni. Cu această ocazie, Joan Laporta va prezenta toate detaliile mutării, totul conform unui acord de confidenţialitate semnat între cele două cluburi.

ADVERTISEMENT

Xavi avea o clauză de reziliere a contractului cu Al Sadd de 5.000.000 de euro, iar Mundo Deportivo a anunţat că suma va fi acoperită de Barcelona, dar şi de noul antrenor al catalanilor, cele două părţi urmând să plătească 50% din sumă.

Al Sadd a anunţat că a acceptat plecarea lui Xavi

După intense negocieri între Barcelona şi Al Sadd, clubul din Qatar a anunţat că formaţia de pe “Camp Nou” a acceptat să plătească clauza de reziliere a contractului lui Xavi.

ADVERTISEMENT

“Conducerea este de acord să îl lase pe Xavi să plece, după ce Barcelona a plătit clauza de reziliere stipulată în contract. Am hotărât împreună cu Barcelona să mai cooperăm pe viitor.

Xavi este o piesă de rezistență din istoria lui Al Sadd. Îi urăm succes în noua aventură a carierei. Xavi ne-a informat în ultimele zile că își dorește să meargă la Barcelona, mai ales în această perioadă critică pe care o traversează clubul.

ADVERTISEMENT

L-am înțeles și am decis să nu ne opunem voinței lui. Xavi și familia sa sunt bineveniți oricând înapoi la Doha”, a fost comunicatul oficial al clubului Al Saad

Xavi se întoarce la FC Barcelona după şase ani

Xavi a jucat pentru Barcelona între 1998 şi 2015, iar în urmă cu şase ani a părăsit Spania pentru o aventură, de final de carieră, la Al Sadd. Fostul mijlocaş a jucat patru sezoane pentru formaţia din Qatar, pe care a început s-o antreneze în 2019.

Pe 28 mai 2019, Xavi şi-a început cariera de antrenor, iar până în prezent a strâns 97 de meciuri pe banca echipei din Qatar, cu 64 de victorii, 16 remize şi 17 înfrângeri. Ca antrenor, fostul internaţional spaniol a câştigat şapte trofee, printre care se numără şi titlul din Qatar, în sezonul 2020-2021, fără să cunoscă înfrângerea.

ADVERTISEMENT
Tags: