News

Acord în privința Colegiului Gheorghe Șincai: ”Primăria Sectorului 4 va prezenta mai multe variante”

16.02.2021 | 19:58
Acord in privinta Colegiului Gheorghe Sincai Primaria Sectorului 4 va prezenta mai multe variante
Acord în privința Colegiul Gheorghe Șincai: ”Primăria Sectorului 4 va prezenta mai multe variante”. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Primăria Sectorului 4 au semnat, marţi, 16 februarie, un acord în privința colegiului Gherghe Șincai. Momentul a avut loc la sediul Ministerului Educaţiei.

În urma protocolului stabilit nu va fi perturbat în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Șincai.

ADVERTISEMENT

Totodată, autorităţile s-au angajat să prezinte mai multe variante de relocare a unităţii de învăţământ pe durata lucrărilor care sunt programate timp de 22 de luni, conform știripesurse.

Acord între Inspectoratul Şcolar şi Primăria Sectorului 4. Cursurile elevilor de la Colegul ”Gheorghe Şincai” nu vor fi perturbate

Ministerul Educaţiei a transmis printr-un comunicat de presă că ISMB şi Primăria Sectorului 4 au semnat un acord care prevede că semestrul al doilea va continua în aceeaşi locaţie pentru elevi Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai”.

ADVERTISEMENT

 ”Potrivit aceluiaşi document, până la data de 1 august 2021, Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti va prezenta mai multe variante conforme intereselor educaţiei pentru relocarea activităţilor didactice desfăşurate în Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, pe perioada execuţiei lucrărilor, prevăzute cu o durată de 22 de luni.

Varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părţilor semnatare, inclusiv prin consultarea elevilor şi părinţilor”, a transmis Ministerul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

În plus, Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti va sprijini Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” în vederea garantării conservării în cele mai bune condiţii a arhivei şi a elementelor de patrimoniu.

Totodată, ministerul a transmis că Primăria Sectorului 4 va iniţia toate procedurile necesare demarării lucrărilor de construcţii necesare şi dotării clădirii cu mobilier specific.

ADVERTISEMENT

Elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai au protestat, în repetate rânduri, faţă de intenţia autorităților de a reloca unitatatea de învățământ.

ADVERTISEMENT