Acordul UE-Turcia privind gestionarea crizei imigranţilor este în pericol „să se prăbuşească”, susţine Juncker

Adrian Barna   
in Hotnews
30/07/2016, 19:00
Acordul UE-Turcia privind gestionarea crizei imigranţilor este în pericol „să se prăbuşească”, susţine Juncker

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi-a exprimat îngrijorarea că acordul UE-Turcia pentru gestionarea crizei imigranţilor ar putea să se prăbuşească. Evenimentele din ultima perioadă din Turcia, ţară care s-a confruntat cu o tentativă de lovitură de stat, au ridicat şi mai multe semne de întrebarea privind durata acestui acord.

„Riscul este mare. Succesul pactului până acum este fragil. Preşedintele Erdogan a sugerat de câteva ori că vrea să încheie această înţelegere”, a declarat Jean-Claude Juncker pentru un ziar austriac, transmite Reuters.

Dacă acest lucru se întâmplă, „atunci ne putem aşteapta ca refugiaţii să stea din nou la porţile Europei”, a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Turcia şi UE au ajuns la o înţelegere privind gestionarea crizei imigranţilor în martie. Înţelegerea, în schimbul căreia Ankara a primit ajutor financiar, dar şi promisiunea ridicării vizelor şi a unor negocieri accelerate privind aderarea la blocul comunicar, a reuşit să limiteze semnificativ afluxul de imigranţi.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Manchester City – Huddersfield 6-1! Hattrick realizat de Aguero

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×