Fotbal intern

ACS Poli are planul făcut! Ce buget pregătesc şi ce transferuri fac bănăţenii dacă merg în Liga 1

Curtea de Apel a stabilit ca să amîne momentul în care se va lua o decizie în ceea ce priveşte falimentul Rapidului pînă pe 24 august, iar dacă giuleştenii nu îşi vor rezolva problemele,...
22.07.2016 | 00:01
ACS Poli are planul facut Ce buget pregatesc si ce transferuri fac banatenii daca merg in Liga 1
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel a stabilit ca să amîne momentul în care se va lua o decizie în ceea ce priveşte falimentul Rapidului pînă pe 24 august, iar dacă giuleştenii nu îşi vor rezolva problemele, atunci ACS Poli Timişoara îi va lua locul în Liga 1.

Ioan Miculaş, preşedintele celor de la ACS Poli Timişoara, a aflat miercuri că decizia în privinţa falimentului Rapidului a fost amînată pînă pe data de 24 august şi a comentat în legătură cu situaţia echipei. “Oficial, încă nu sîntem în Liga 1. Aşteptăm decizia de mîine a Ligii, care va întuni Comitetul de Urgenţă. S-a hotărît în Adunarea Generală a LPF ca ACS Poli să joace în Liga 1 dacă falimentul Rapidului nu va fi ridicat azi (n.r. miercuri). S-a supus la vot chestia asta. De aceea s-a împuternicit Comitetul de Urgenţă al LPF să se întrunească mîine (n.r. – joi), de la ora 11:00. Sincer, acum şi eu sînt un pic surprins. E clar, Rapidul e în faliment. Dar, decizia e la LPF. Ei ştiu ce au de făcut, nu vreau să… Noi ne-am pregătit de Liga a 2-a. Pînă nu avem ceva clar…Avem ceva jucători în tatonare, dar aşteptăm ceva clar, nu putem..Noi, pentru Liga 2, ne-am făcut lotul. E definitivat. Avem buget.

ADVERTISEMENT

Ne-am gîndit şi în Liga 1, pentru noi, situaţia va fi mult mai uşoară din punct de vedere financiar. Avem un buget de două milioane de euro şi jumătate pentru Liga 1. Meciul din prima etapă cu Botoşani s-a amînat cu problema de luni, de pe 25 iulie, pentru 31 august. Nu avem timp să ne punem pe picioare. Avem timp să transferăm 4-5 hucători de care avem nevoie, Pe picioare ne vom pune abia peste vreo lună, cînd vom fi omogeni şi consistenţi. Dar, asta e. Nu am putut nici noi să aducem…Nici jucătorii nu voiau să semneze aşa.

E o incertitudine în care…N-ai ce să faci, asta e situaţia. Noi, dacă beneficiem de acest…De această ocazie. Noi avem datorii şi acum. Şi, pe zi ce trece, ele cresc, că n-am plătit nimic, din moment ce n-am încasat nici un ban de mult timp. Noi avem nişte bani pe care sperăm să-i luăm, dar undeva, în septembrie-octombrie, de la bugetul local. Sînt alocaţi 12 milioane de lei. Ne ajung banii pentru a plăti datoriile. Toate datoriile noastre către bugetul de stat sînt 1.5 milioane. Asta e realitatea. Vă spun sincer că fac toată ziua calculele.

ADVERTISEMENT

Cu tot cu un milion de lei penalităţi la stat, dar asta e legea, nu avem ce face. Noi trebuie să închidem repede vreo 350.000 de euro salariile restante la jucătorii care au fost anul trecut. Sînt prioritate, ca să nu fim depunctaţi în continuare. Avem 14 puncte pănă acum. Dar alea 8 din Liga a 2 -a le vom contesta la TAS. Chiar vineri avem ultima zi din termenul de 21 de zile de la publicare. Şi aşteptăm şi noi să vedem ce s-a întîmplat. Le vom contesta şi sperăm că vom cîştiga în privinţa celor 8 puncte. Celelalte 6 puncte penalizare sînt definitive, nu pot fi contestate”, a spus Ioan Miculaş pentru prosport.ro.