Fotbal intern

ACS Poli, probleme şi cu primăria Timişoarei, după ce a pierdut 3 jucători!

14.07.2018 | 19:23
ACS Poli probleme si cu primaria Timisoarei dupa ce a pierdut 3 jucatori

Problemele continuă să se adune pentru ACS Poli Timişoara, după ce formaţia bănăţeană a retrogradat în stagiunea precedentă. Acum, timişorenii au pierdut şi 3 jucători din cauza problemelor financiare şi, mai mult, are şi probleme juridice cu primăria Timişoarei.

ACS Poli Timişoara a pierdut la Comisia de Recurs speţele deschise de 4 jucători. Este vorba de Cristian Scutaru, cel care a jucat în sezonul 2016/2017 la timişoreni şi care i-a ajutat să se menţină în prima divizie şi la jucătorii din stagiunea precedentă, Alexandru Ciucur, Gabriel Vaşvari şi Alexandru Ţigănaşu. Scutaru va trebui să îşi primească primele de joc şi prima de obiectiv pentru menţinerea în prima ligă, aferente sezonului 2016-2017. Ceilalţi trei fotbalişti vor trebui să primească din partea alb-violeţilor să salariile aferente perioadei ianuarie-mai 2018.

ACS Poli are 30 de zile timp să plătească sumele reclamate. În caz contrar, oricare din cei patru fotbalişti se poate adresa Comisiei de Disciplină şi echipa riscă să fie depunctată, anunţă liga2.ro.

Cu Recursul soluţionat, cei trei pot fi legitimaţi la echipele unde se pregătesc: Ciucur la FC Voluntari, Vaşvari la Sepsi, iar Ţigănaşu la Petrolul, în Liga a 2-a.

ACS Poli, probleme şi cu primăria din Timişoara

Chiar dacă primarul Nicolae Robu s-a declarat în dese rânduri un fan al formaţiei din Liga 1, instituţia pe care o conduce a decis să deschidă un dosar la Secţia Civilă a Tribunalului Timiş, care până în prezent a refuzat să judece cazul. Este vorba despre dosarul deschis după ce Curtea de Conturi a României a stabilit că în perioada 2011-2015, primăria şi Consiliul Judeţean au finanţat ilegal patru cluburi sportive, sub forma de cotizaţii plătite la ONG-uri la care erau membri fondatori. Este vorba despre BC Timişoara (baschet), ACS Poli Timişoara, CH Poli Timişoara (handbal) şi RCM Timişoara Saracens (rugby). Toţi banii trebuie recuperaţi, iar suma totală a prejudiciului e de 35.250.000 de lei! De aici, peste 25.000.000 provin de la finanţarea primită de echipa de fotbal.