Fotbal intern

ACS Poli Timişoara a intrat în insolvenţă. Clulbul bănăţean a fost la un pas de dispariţie

31.08.2018 | 19:38
ACS Poli Timisoara a intrat in insolventa Clulbul banatean a fost la un pas de disparitie

Divizionara secundă ACS Poli Timişoara a intrat în insolvenţă. Judecătorii Secţiei II Civilă a Tribunalului Timiş au admis, vineri, cererea Asociaţiei Club Sportiv ACS Poli Timişoara de intrare în insolvenţă, ceea ce va permite supravieţuirea clubului timişorean de fotbal, care are foarte multe datorii şi litigii cu Federaţia Română de Fotbal, cu foşti jucători şi cu angajaţi. Situaţia se agravase foarte mult în ultimele săptămâni , iar antrenorul Ionel Ganea a decis să plece de pe Bega, după ce mai făcuse odată acest pas, dar apoi se răzgândise şi a decis să continue.

Preşedintele grupării timişorene, retrogradată vara trecută din prima divizie, a declarat după ce magistraţii s-au proninţat favorabil asupra cererii de insolvenţă că “este o zi fericită, deoarece clubul nu merita să dispară. Noi avem creionat un plan de reorganizare pe trei ani. Aşteptăm ca Tribunalul Timiş să desemneze administratorul judiciar şi cel special”.

ACS Poli Timişoara a intrat în insolvenţă. Sunt trei cluburi din oraşul de pe Bega în a doua divizie

ACS Poli Timişoara a cerut intrarea în insolvenţă la începutul lunii august şi dacă instanţa nu ar fi fost de acord atunci clubul ar fi riscat serios dispariţia. Aşa, se ştie că există o datorie în valoare de 450.000 de euro, dar odată ce s-a acceptat cererea de insolvenţă clubul nu poate fi depunctat în cazul în care va pierde procesul cu FRF, iar orice litigiu din partea foştilor jucători sau conducători privind neachitarea restanţelor financiare nu mai poate fi luat în calcul. Termenul în care ACS Poli Timişoara trebuie să rezolve problema financiară este de trei ani, o perioadă considerată OK de către conducere, care este sigură că va reuşi să găsească modalităţile de scoatere a clubului din impas.

ACS Poli Timişoara a intrat în insolvenţă. Clubul nu poate fi depunctat. Are trei ani pentru a rezolva problema
ACS Poli Timişoara a intrat în insolvenţă. Clubul nu poate fi depunctat

ACS Poli Timişoara se adaugă astfel altor grupări din fotbalul românesc trecute prin perioade de insolvenţă, cele mai cunoscute cazuri fiind ale actualei campioane, CFR Cluj, Dinamo, U Cluj sau Petrolul, ultimele două adversare în Liga a doua pentru bănăţeni. În Timişoara este în momentul de faţă o situaţie ciudată, în sensul în care în eşalonul secund activează trei echipe, ACS Poli, ASU Poli, echipa creată prin contribuţia suporterilor fostei Poli şi numele de legendă reînviat după foarte mulţi ani, Ripensia, însă nimeni din edilii oraşului de pe Bega nu au reuşit să adune toate forţele locale pentru a pune la punct un plan de construire a unei formaţii puternice şi cu un buget adecvat, care să aibă ca obiectiv promovarea şi apoi obţinerea unor rezultate bune la nivel de Liga 1. În aceste condiţii, cu trei rivale care se bat cu străşnicie între ele, sunt şanse extrem de reduse ca Timişoara să mai poată emite curând pretenţii la revenirea în eşalonul de elită al fotbalului românesc, acolo unde a activat cu mult succes în urmă cu câţiva ani, pe vremea când patron era Marian Iancu. Acele vremuri, când pe Bega venea să joace Manchester City, au apus, fostul finanţator a ajuns după gratii pentru 12 ani pentru spălare de bani în dosarul RAFO şi fotbalul timişorean a coborât ştacheta din ce în ce mai mult, pentru că nu există nici un om de afaceri interesat să se implice la vreuna dintre cele trei echipe din a doua divizie.