News

Actele de caritate ale lui Lionel Messi! Starul Barcelonei a investit 30 de milioane de euro de-a lungul anilor

13.12.2019 | 19:17
Actele de caritate ale lui Lionel Messi Starul Barcelonei a investit 30 de milioane de euro dea lungul anilor
Fundația lui Lionel Messi. Sursă foto: vallhebron
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, dar nu a uitat niciodată de unde a plecat. Starul Barcelonei a investit peste 30.000.000 de euro de-a lungul anilor în acte de caritate.

Actele de caritate ale lui Lionel Messi

Pe lângă faptul că Lionel Messi este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și a câștigat pentru a 6-a dată în carieră Balonul de Aur. Barcelona l-a descoperit când era doar un copil și l-a ajutat de-a lungul carierei foarte mult.

ADVERTISEMENT

Messi avea niște probleme de sănătate în copilărie și anume o dereglare hormonală care nu-l lăsa să se dezvolte norma. Catalanii l-au ajutat și i-au plătit tratamentul pentru ca el să fie bine, iar el nu a uitat niciodată ajutorul primit.

Pentru că știe ce înseamnă să ai nevoie de ajutor, Messi face campanii pentru drepturile copiiilor, are propria fundație caritabilă și donează bani spitalelor, pentru ca tinerii care au nevoie de ajutor, cum a fost el, să-l poată primi.

ADVERTISEMENT

Messi a invesitit 30 de milioane de euro în acte de caritate

Lionel Messi a investit 30.000.000 de euro de-a lungul anilor în acte de caritate și este decis să continue să facă astfel de gesturi. „După ce am vizitat un spital mi-am dat seama cât de importantă este o figură publică pentru pacienți. Am înțeles că întâlnirea cu un fotbalist celebru îi ajuta pe copiii bolnavi”.

„Mi-am îndeplinit visul de a ajunge fotbalist profesionist și vreau ca ei să știe că eu am luptat din greu pentru a ajunge unde sunt și am muncit și mai mult de atât pentru a rămâne la acest nivel. Vreau să fac un efort la fel de mare să-i ajut pe acești copii, care au nevoie de mai mult ajutor”, a mai spus Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

„Am ales să fac asta pentru că sunt mișcat zilnic atunci când văd un copil zâmbind care are o speranță și vreau să-i fac fericiți”, a încheiat starul argentinian.

A investit într-un sat african

Lionel Messi este ambasador UNICEF din 2010 și a investit 200.000 de euro într-un sat din Kenya, în care le-a adus apă potabilă locuitorilor. Totodată, Messi a investit și în Fundația Josep Carreras, care se ocupă de copiii bolnavi de leucemie.

ADVERTISEMENT

Între timp, Lionel Messi a investit și într-un spital pediatric, care își va deschide porțile în vara anului 2020 și se va numi „SJD Pediatric Center”.

  • 32 de ani a împlinit Lionel Messi pe 24 iunie
ADVERTISEMENT
Tags: