Hotnews

Actele legale, fără ştampilă. De la 1 iulie, pe documente va fi suficientă semnătura

De la 1 iulie ştampilele nu vor mai fi obligatorii pe documentele oficiale. Este promisiunea făcută de Ministerul Finanţelor antreprenorilor români. Semnătura va fi suficientă pe orice hârtie...
Autor: Ionuţ Cataramă | 29.06.2015 | 19:35
Actele legale, fără ştampilă. De la 1 iulie, pe documente va fi suficientă semnătura

De la 1 iulie ştampilele nu vor mai fi obligatorii pe documentele oficiale. Este promisiunea făcută de Ministerul Finanţelor antreprenorilor români. Semnătura va fi suficientă pe orice hârtie emisă de o firmă. Oamenii de afaceri spun că dispariţia ştampilei înseamnă debirocratizare şi va simplifica tranzacţiile.

Ştampila a apărut în secolul 20, fiind sora mai mare a sigiliului. Scopul ei era acelaşi, să ofere autenticitate unui document. În secolul digitalizării, ştampila este un simbol al birocratizării. Dispariţia ştampilelor va duce la moartea unor firme care se ocupa tocmai de comercializarea lor. Antreprenorii cred că e o pierdere minoră faţă de câştigul debirocratizării sistemului.

Republica Moldova a renunţat deja la ştampilă în urmă cu trei luni. În Europa, doar ţara noastră şi Bulgaria mai foloseşte acest tip de parafă.

Sursă: www.stiri.tvr.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!