Fotbal intern

Acţionarii giuleşteni, la un pas de bătaie pentru 7.500€!

Schimbarea patronatului la Rapid a adus în rîndul giuleştenilor, la vremea anunţării veştii, speranţa că lucrurile se vor schimba în bine, iar echipa înfiinţată în 1923 va continua să...
24.08.2013 | 14:28
Actionarii giulesteni la un pas de bataie pentru 7500E
ADVERTISEMENT

Schimbarea patronatului la Rapid a adus în rîndul giuleştenilor, la vremea anunţării veştii, speranţa că lucrurile se vor schimba în bine, iar echipa înfiinţată în 1923 va continua să reprezinte o forţă în primul eşalon fotbalistic din România. Timpul, însă, a acţionat invers proporţional dorinţei întregii suflării rapidiste, iar problemele din ultima vreme reprezintă doar o mică parte din divergenţele şi neputinţa noilor acţionari. Impotenţa financiară a celor implicaţi în noua organigramă a Rapidului a fost evidentă în cursul săptămînii trecute cînd, la o întrunire între cei zece oameni de afaceri dornici să investească la Rapid, aceştia şi-au aruncat cuvinte grele din cauza unei sume infime ce trebuia investită lunar de între grupul, 75.000 de euro. Singura parte pozitivă se anunţă ca fiind venirea unui nou acţionar, un afacerist potent financiar din ţară, care ar urma să preia pachetul majoritar de acţiuni.

Zamfir a scăpat în ultima clipă 

În cursul săptămînii trecute a avut loc marea întîlnire de taină  între acţionarii din Giuleşti, aceştia avînd ca subiect principal posibilitatea ca fiecare dintre cei implicaţi să aducă lunar, ca venit sigur şi pentru cheltuieli ale clubului, suma de 7500 de euro, idee mai veche a finanţatorilor pricipali, Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir. Alături de aceştia, printre participanţi au mai fost patronul de la Hotelul Capşa şi un reprezentat al firmei Tuborg, dar şi un patron al unei firme de construcţii. Discuţia, începută promiţător şi în termeni paşnici, s-a terminat în tensiune, certuri şi vorbe grele aruncate de cei zece investitori implicaţi. Motivul disensiunilor dintre cele două părţi a fost, evident, modalitatea prin care aceştia să-şi recupereze investiţia pe care urmează să o facă, plus un profit pe măsura brandului pe care îl reprezintă Rapid. La auzul acestor propuneri, finanţatorii principali i-au acuzat pe aceştia că nu sînt interesaţi de binele Rapidului, vorbe care au stîrnit nemulţumiri şi reacţii violente din partea celorlalţi. “Vrem garanţii, nu putem să investim fără să ne asigurăm că nu pierdem banii aiurea“, au fost vorbele celor implicaţi, unul dintre ei îndreptîndu-se către Adrian Zamfir să-l bată! Conflictul a fost aplanat într-un final, dar ruptura dintre cele două tabere a rămas evidentă şi definitivă.

ADVERTISEMENT

Noul patron preia 80% din acţiuni

Singura parte pozitivă în toată situaţia zbuciumată din Grant o reprezintă vestea că, de la începutul săptămînii următoare, în Giuleşti ajunge un nou investitor. “Momentan nu vrea ca numele lui să apară şi, pînă la finalizarea actelor, numele lui să fie asociat cu Rapid“, au dezvăluit surse din cadrul clubului. Acesta ar urma să preia pachetul majoritar al clubului vişiniu. “Actele sînt aproape finalizate, mai sînt doar lucruri formale de semnat, iar la final noul acţionar va avea 80% din pachet“, au completat aceleaşi surse. Printre numele vehiculate în ultima vreme se află cel al lui Sebastian Ghiţă, patronul echipei de baschet ASESOFT Ploieşti.

Acţionarul anonim e George Copos?

Persoanele pesimiste de la Rapid, dar  care au cunoştinţe juridice şi economice, nu cred în varianta cedării clubului de către George Copos. Aceştia susţin că fostul finanţator ar fi şi actualul, iar între cel care a deţinut Rapidul din 1993 şi Nicolae Cristescu există un act ascuns, perfect legal, prin care se specifică de fapt că tot Copos conduce clubul, însă din umbră, acesta dorind astfel să cîştige timp pentru a rezolva problemele financiare. Mai mult, ca o altă persoană să preia clubul în momentul de faţă ar presupune o serie de demersuri anevoioase şi inutile, care nu ar face niciun bine Rapidului, mai ales ţinînd cont că pînă la data de 13 septembrie oficialii giuleşteni trebuie să se prezinte în faţa instanţei judecătoreşti pentru a face dovada plăţilor către creditori. Contactat de FANATIK, Nicolae Cristescu a refuzat să comenteze, explicînd că are o înţelegere verbală cu jucătorii giuleşteni prin care nicio parte nu mai vorbeşte cu mass-media pînă cînd începe campionatul în eşalonul secund.

ADVERTISEMENT
Tags: