News

Acțiune cu peste 200 de forțe de ordine împotriva unor firme care vând deșeuri, în Călărași. Șeful Gărzii de Mediu: „Oamenii sunt săraci”

Șeful Gărzii de Mediu și Ministrul Mediului participă la o amplă acțiune împotriva unor firme care vând ilegal deșeuri.
27.05.2021 | 09:18
Actiune cu peste 200 de forte de ordine impotriva unor firme care vand deseuri in Calarasi Seful Garzii de Mediu Oamenii sunt saraci
ADVERTISEMENT

Este vorba cel puțin 30 de societăți comerciale care sunt vizate de oamenii legii. Acolo sunt depozitate tone de gunoaie, este vorba despre cauciucuri și metale.

Acțiune cu 245 de polițiști și jandarmi împotriva unor firme care vând deșeuri

Acțiunea are loc la Sărulești, în județul Călărași, iar la aceasta participă inclusiv Ministrul Mediului și șeful Gărzii de Mediu. Sunt 245 de oameni ai legii care efectuează controalele, împreună cu 23 de comisari ai Gărzii de Mediu.

ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu a declarat că în localitatea Sărulești sunt astfel de deșeuri peste tot, iar vizate sunt firmele care se ocupă cu comercializarea ilegală a astfel de gunoaie.

El a mai precizat că Garda de Mediu va ridica o parte dintre aceste deșeuri, anume pe cele voluminoase.

ADVERTISEMENT

„Sunt cantități de deșeuri abandonate pe domeniul public, pe străzi, pe zona de câmp. Urmează să controlăm firmele care desfășoară aceste activități. În urmă cu ceva timp am controlat alte firme din Sintești, care au legături directe cu firmele de aici.

Urmează să ridicăm o parte din aceste deșeuri, în special pe cele mari, voluminoase, să igienizăm împreună cu autoritatea publică locală zona și să oferim pe termen mediu și lung niște perspective de dezvoltare a comunității de aici”, a transmis Octavian Berceanu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Șeful Gărzii de Mediu: „Oamenii sunt săraci”

Șeful Gărzii de Mediua declarat că se dorește să se dezvolte platforme de sortare, iar oamenii care se ocupă cu asta să poată munci în condiții normale, și nu la negru.

„Se pot dezolva platforme ca ei să facă sortarea și zona aceasta de munca la negru să vină în zona de muncă la alb, iar partea de sortare și toate documentele să fie corect făcute și activitatea lor să intre în legalitate.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la Sintești vedem și aici, niște oameni și firme cu bani aduc materiale, cei de aici le dezmembrează, dar nu obțin prea mulți bani din asta”, a mai spus el.

Totuși, nu acești oameni sunt cei care primesc cei mai mulți bani, ci alte firme conectoare. De altfel, descinderea de joi a avut loc nu numai la societăți comerciale, ci și la zeci de localnici.

„Sunt alte firme conectoare care stâng banii. Oamenii sunt săraci, împotriva acestei sărăcii există și metode de luptă, astfel încât să câștige mai mult, să aibă platforme unde să facă aceste dezmembrări legal”, a precizat șeful Gărzii de Mediu.

Ce a declarat ministrul Mediului

„Este un loc unde se desfășoară activități ilegale de colectare și procesare de deșeuri”, a spus ministrul Mediului. Acesta a explicat că este vorba despre arderi ilegale de gunoaie.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit despre o adevărată rețea de crimă organizată care se ocupă cu comercializarea ilegală a deșeurilor.

„Fără doar și poate există rețele de crimă organizată în domeniul colectării și sortării, aceste rețele trebuie distruse”, a mai spus Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT