Petrache demisionează din fruntea COSR! “Îmi depun mandatul!”

Adrian Dumitru    Răzvan Scarlat   
in Stiri sportive
15/08/2016, 08:35
Petrache demisionează din fruntea COSR! “Îmi depun mandatul!”

UPDATE, 15.08, ora 08:27 / Prin intermediul unui comunicat, Alin Petrache a anunţat că va renunţa la şefia COSR. Acesta a mai anunţat că regretă “calitatea îndoielnică a echipamentului de la RIO” şi lasă de înţeles că responsabili vor fi traşi la răspundere, “indiferent de locul pe care îl ocupă”.

”După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obţinute de fiecare federaţie, de fiecare sportiv şi responsabilitatea ce revine fiecăruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât şi al federaţiilor şi cluburilor sportive. Toată aceasta analiză şi măsurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media.

În calitate de preşedinte al COSR voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de nici un considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedintilor COSR şi tuturor membrilor Comitetului Executiv.

Privitor la calitatea slabă, indoielnică a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal şi al COSR, atît sportivilor care au avut de suferit, cît şi opiniei publice. La întoarcerea în ţară, după Jocurile Olimpice, vom demara o anchetă internă în cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat şi care sînt măsurile luate, sancţiunile aplicate. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de locul pe care îl ocupă. Vom informa neîntîrziat opinia publică de rezultatele anchetei. COSR va pune în continuare la dispoziţia organelor Statului toate datele şi informaţiile solicitate în acest caz”, se arată în comunicatul emis de Alin Petrache.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dezvăluirile făcute de Cătălin Tolontan lasă urme adînci! Conform site-ului tolo.ro, şeful COSR Alin Petrache, dar şi Carmen Tocan, şefa departamentului juridic, au plecat urgent la Bucureşti.

Decizia celor doi survine după ce s-a aflat că poliţia a ridicat documente, dar şi mostre de echipament de la COSR şi din depozitele firmei Pax Creative, cea care a îmbrăcat lotul României la Rio. “Cum să aducă un membru CIO echipament contrafăcut la Olimpiadă? Cine gîndeşte aşa nu e întreg la minte”, a declarat Octavian Morariu, ]naltul oficial CIO.

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep în semifinale la WTA Cincinnati! S-au stabilit ora de start şi adversara!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×