Acţiuni de comemorare a poliţistului Bogdan Gigină, organizate de biciclişti şi motociclişti

Biciclistii sunt invitati sambata, incepand cu ora 14:00, in Parcul Izvor din Bucuresti, la o actiune de comemorare a politistului Bogdan Gigina, care facea parte din coloana oficiala a...
24.10.2015 | 14:39
Actiuni de comemorare a politistului Bogdan Gigina organizate de biciclisti si motociclisti

Biciclistii sunt invitati sambata, incepand cu ora 14:00, in Parcul Izvor din Bucuresti, la o actiune de comemorare a politistului Bogdan Gigina, care facea parte din coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea si a murit, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa pe Strada Stirbei Voda din Bucuresti.

“Biciclistii comemoreaza victima traficului si a politicienilor”, este titlul apelului postat pe Facebook de biciclisti. Sambata seara, Comunitatea Cluburilor Moto din Romania a anuntat ca va organiza o actiune de comemorare a lui Bogdan Gigina pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, la locul accidentului in care si-a pierdut viata politistul.

Participantii la actiunea biciclistilor vor merge sa aprinda o lumanare pe Str. Stirbei Voda, la locul accidentului, unde va fi pastrat si un moment de reculegere. Ulterior, biciclistii se vor deplasa la Brigada Rutiera a Capitalei si la Ministerul de Interne, cu lumanari. “Dorim sa transmite astfel un mesaj, avem nevoie de o politie independenta politic, care sa fie in slujba cetatenilor indiferent de statutul lor”, spun reprezentantii biciclistilor.

Locul de intalnire este rondul din Parcul Izvor, incepand cu ora 14.00, urmand ca o jumatate de ora mai tarziu sa se plece pe traseu.

Organizatorii au atras atentia ca “Acest eveniment nu este un protest. Celor care doresc sa ceara demisia lui Oprea le propun sa ne organizam in perioada urmatoare pentru a identifica formele de protest potrivite. Consider ca Oprea poarta o mare vina pentru modul in care imaginea politiei s-a degradadat permanent. Insa la acest eveniment voi participa doar pentru a aprinde lumanari in cele 3 locatii propuse. Iar protestele vor urma in zilele urmatoare, cu siguranta”.

Comunitatea Cluburilor Moto din Romania a anuntat ca va organiza sambata seara o actiune de comemorare a politistului Bogdan Gigina pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, la locul accidentului, unde acesta a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa. Politistul facea parte din coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

“Evenimentele nefericite nu pot lasa o intreaga comunitate fara reactie. Astfel, Comunitatea Cluburilor Moto din Romania tine sa transmita condoleante familiei politistului Bogdan Gigina. Totodata, Comunitatea Cluburilor Moto anunta organizarea unei actiuni comemorative, sambata, pe 24 octombrie, la ora 19, pe bulevardul Stirbey Voda la locul accidentului. Scopul este de a aduce un ultim omagiu omului si motociclistului Bogdan Gigina. Motociclistii vor aprinde lumanari si vor tine un moment de reculegere pret de 10 minute, apoi se vor retrage in liniste”, se arata in comunicatul comunitatii

Comunitate a Cluburilor Moto din Romania este formata din mai multe entitati proprii, distincte, organizate sub forma cluburilor si a asociatiilor moto si nu doreste sa instige la acte de violente, ura, sau vandalism. Totodata, cerem tuturor participantilor respectarea normelor morale ce se impun la un astfel de eveniment nefericit, se mai arata in comunicatul organizatiei.

Sursă: www.romaniatv.net