News

Acțiunile Netflix și Disney, în scădere după ce Apple a anunțat o nouă platformă de streaming

11.09.2019 | 17:43
Actiunile Netflix si Disney in scadere dupa ce Apple a anuntat o noua platforma de streaming

Netflix și Disney, cele mai mari platforme de streaming, cu milioane de abonați la nivelul întregii lumi, întâmpină probleme serioase, odată cu cel mai recent anunț al Apple. Gigantul de telefonie mobilă și-a propus să intre pe piața serviciilor de conținut on demand și va lansa în curând propria platformă de acest gen.

Acțiunile Netflix și Disney au scăzut după anunțul lansării Apple TV +

Marți seara, în cadrul evenimentului de lansare a noilor modele de iPhone-uri, Apple a anunțat că va lansa și un serviciu de streaming, Apple TV +, începând cu data de 1 noiembrie 2019. Întregul conținut al platformei va putea fi disponibil printr-un abonament lunar de 4,99 dolari, un preț mult mai mic în comparație cu cele ale concurenței. Pentru a avea acces la filmele și serialele oferite de rivalii de la Netflix și Disney, clienții sunt nevoiți să scoată din buzunar 13, respectiv 7 dolari. Serviciul urmează să fie lansat în 100 de țări, printre care se va număra cel mai probabil și România.

Anunțul nu a fost tocmai pe placul celor de la Netflix și Disney, care, potrivit Bloomberg, au avut parte de o surpriză neplăcută.  Mai concret, acțiunile giganților de streaming au scăzut semnificativ, în timp ce numărul abonaților de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii s-a redus și el în doar 24 de ore.

Apple lansează propriul serviciu de streaming
Apple lansează propriul serviciu de streaming

Apple va lansa și un serviciu de jocuri video

Prin conţinutul de streaming, Apple forțează intrarea pe o piață destul de aglomerată. De la evenimentul din luna martie al Apple, Walt Disney a anunţat deja un serviciu de 6,99 de dolari pe lună care va oferi conţinutul emblematic pentru copii.

Totodată, la evenimentul de toamnă organizat la Steve Jobs Theater din Cupertino, California, Apple a anunțat lansarea unui serviciu de jocuri video, Apple Arcade, care va fi inclus în App Store şi disponibil din 19 septembrie, la un preţ de 4,99 de dolari pe lună, cu 30 de zile gratuite pentru testare.

 

 

Tags: