News

Arestări în cazul buzoianului bătut în fața polițiștilor. Doi agresori au ajuns în spatele gratiilor. Update

Un activist civic buzoian a fost bătut chiar în fața polițiștilor care n-au făcut nimic pentru a-l proteja. Doi dintre agresori au fost arestați.
Arestari in cazul buzoianului batut in fata politistilor Doi agresori au ajuns in spatele gratiilor Update
Activistul a fost bătut de comercianții ilegali de păsări. Sursa foto - captură youtube
ADVERTISEMENT
14-06-2021
20:05

Două persoane au fost arestate în cazul buzoianului bătut de față cu polițiștii

Doi dintre agresorii bărbatului bătut de față cu polițiștii au fost arestați. Cel de-al treilea a fost pus sub control judiciar, a transmis Poliția Română.

Aceștia sunt acuzați de distrugere, loviri și alte violențe, dar și tulburarea liniștii publice. Ei au fost reținuți în cursul zilei de duminică, după ce au comis aceste fapte.

„Cu privire la persoanele reținute de polițiști pentru 24 de ore, pe baza de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, instanța a emis mandat de arestare preventivă în cazul a doi dintre bărbați, față de al treilea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar”, a anunțat IGPR.

 

14-06-2021
04:40

Trei persoane au fost reținute în cazul activistului agresat în fața polițiștilor

Deși inițial indivizii au fost duși la sediul poliției, s-a luat decizia cercetării acestora în stare de libertate. Bărbații au fost eliberați, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri. Totuși, s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social.”

Ulterior, Poliția Română a dispus reținerea celor trei persoane, după ce s-a emis certificatul medico-legal. Acestora li s-a adus și acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Mai mult, Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că se fac verificări interne cu privire la modul în care oamenii legii au reacționat în acest caz. Specialiţii de la Direcţia de Control Intern ai Poliţiei Române vor stabili dacă polițiștii au acționat conform prevederilor legale în vigoare.

„Având în vedere evenimentul din judeţul Buzău, de ieri, 12 iunie, Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenţie, prin specialiştii Direcţiei Control Intern – I.G.P.R., pentru a se stabili dacă poliţiştii din Buzău au acţionat conform prevederilor legale în vigoare,” a transmis IGPR, potrivit Știrile Pro TV

Reacția Europol

Sindicatul Europol a reacționat în acest caz. Reprezentanții polițiștilor au afirmat că acesta este nivelul de protecție pe care oamenii legii îl pot oferi în momentul de față.

„Acesta este nivelul de siguranţă pe care îl mai poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar și din cauza legislației care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor,” a subliniat Europol.

Sindicaliștii au menționat că, dacă polițiștii ar fi acționat folosind armamentul din dotare, ei ar fi fost cei cercetați disciplinar: „Iar dacă cei doi colegi ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor”.

Câțiva indivizi l-au lovit serios pe activist. Robert Gabriel Nițu a devenit o țintă după ce a făcut mai multe fotografii unor vânzători ilegali de păsări.

Vă readucem aminte că, în clipa de față, măsurile dispuse la nivel național de ANSVSA pentru a preveni răspândirea gripei aviare interzic comerțul ambulant cu păsări.

ADVERTISEMENT

Activist buzoian, bătut în fața polițiștilor!

Concret, toate vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Doar că, bărbatul a observat că unii indivizi nu țin cont de aceste prevederi. Le-a făcut și câteva poze pentru a sesiza public neregulile din județul Buzău.

ADVERTISEMENT

Ideea lui nu a fost primită cu zâmbetul pe buze de comercianți. Aceștia au început să-l agreseze.

Bineînțeles, activitatea sa nu a fost pe placul comercianților ilegali de păsări, care au început să-l agreseze. ”A fost o urmărire că în filmele de western.

ADVERTISEMENT

Sau nici acolo nu cred că .. Exact ca în cartelele de Medelin din Columbia, unde traficanții n-au nicio frică nici de lege, nici de poliție, nici de nimeni”, spune bărbatul.

Oamenii i-au spart geamul lateral al mașinii, au lovit puternic în autoturism după care i-au aplicat o corecție fizică serioasă.

ADVERTISEMENT

”M-au așteptat acolo. Momentul când am venit, au ocupat cu duba singura bandă de circulație care puteai să treci, și ceilalți cu Volvo care m-au alergat în trafic, m-au bușit în lateral, și în stânga și în dreapta, exact ca în filmele de acțiune.

Deci urmărire ca în filme. Și în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart și geamul, au dat și în mine …”, a mai zis Nițu.

Bărbatul s-a speriat și a sunat la 112, dar nici așa nu a scăpat. A fost bătut chiar de față cu polițiștii veniți să-l salveze. Oamenii legii spun că nu au auzit strigătele de ajutor, deși se aflau la câțiva metri de victimă.

”În momentul când a venit poliția, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind și geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliție, m-am poziționat în spatele mașinii de poliție. S-a dat jos o polițistă și un polițist.

Eu m-am liniștit, am zis că sunt cu poliția, dar de abia de aici încolo începea calvarul. Din fața noastră, practic, a mea și a poliției, veneau cei cu Mercedesul, care mă blocase, acel blocaj, și nu au reușit să mă omoare acolo, erau 5 persoane – o polițistă care era în fața lor și polițistul care era în spatele mașinii, când au venit ăștia cu Volvo, polițistul stătea de vorbă cu acel individ.

Nu știu ce să mai înțeleg, probabil că se cunoșteau, pentru că polițistul nu mă auzea. Nu știu, nu știu ce să zic ..

După aia, din informațiile mele am înțeles că se cunosc pe acolo .. Nu știu ce să mai cred. Deci eu strigam după domnul polițist, că vin ăștia să mă lichideze, și el nu mă auzea.

O să vedeți imaginile, cât am putut să țip, să urlu, deși era la 4 metri de mine, 3 metri .. Tot discuta cu acea persoană.

Au venit ăștia de aici, 3 persoane. Unu s-a urcat pe mașină, pe parbriz, altul, aici mi-a aplicat lovituri, s-a dus după aceea să ia o piatră. Și chiar și acesta care discuta cu polițistul a venit și mi-a dat aici, în … De față cu polițistul!

După care a luat-o prin spatele mașinii, mi-a deschis portiera din dreapta și acolo mi-a dat cu picioarele. Aici, ăștia dădeau cu pumnii, cu pietre, cu tot ce au vrut să dea în mine”,  a povestit activistul din Buzău.

În cele din urmă, activistul a rupt-o la fugă.  ”Mașina fiind cu motorul pornit, am accelerat, să ies de acolo. Eu cu poliția acolo luam bătaie, nu putea să-i stăpânească.

Ăștia erau și mari, făcuți, hotărâți, adică. N-au venit să .. Nu conta că poliția era acolo. Și mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic. Să fug”, a mai povestit Gabriel Nițu.

”Trebuie să înțelegeți un lucru. Noi nu suntem în România siguri. România a devenit deja o țară în care poliția a pierdut controlul.

Nu este prima dată când mi se întâmplă chestia asta. Cum adică, să te duci la poliție, poliția să te protejeze, și nici polițista, nici polițistul n-au scos pistolul.

Știau că vin din față, i-au văzut că vin 3-4 agresori, din spate la fel. Mă, frate, stau cu pistolul în mână să pot să protejez pe omul ăsta, că ei sunt 7 și noi suntem 2”,  a mai spus el.

De remarcat că, în cele din urmă, unii dintre agresori au fost reținuți de forțele speciale de intervenție.

ADVERTISEMENT