News

Activist de mediu, la un pas de a fi omorât de hoții de lemne. Anunţul lui Marcel Vela

10.12.2020 | 13:27
Activist de mediu la un pas de a fi omorat de hotii de lemne Anuntul lui Marcel Vela
ADVERTISEMENT

Ministrul Marcel Vela a trimis echipe de control la Suceava după ce un activist de mediu a fost agresat de hoții de lemne.

Marcel Vela a reacționat după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un bărbat, activist de mediu, care a fost lovit cu pietre de persoane care transportau lemne.

ADVERTISEMENT

Presa din Suceava susține că e vorba de transporturi ilegale de lemn, astfel că prefectul de Suceava a convocat o ședință cu structurile județele ale MAI, ale Direcșiei Silvice și ale Gărzii Forestiere.

Marcel Vela a trimis echipe de control la Suceava pentru hoții de lemne

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, a transmis MAI.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela condamnă cu fermitate aceste fapte și a prois că vinovații vor fi pedepsiți în cazul furtului sistematic de lemne.

„Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocraţia şi profesionalismul”, a adăugat Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

Vineri a fost convocată o ședință operativă cu șefii structurilor județene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Mai mult, șefii Direcției Silvice Suceava și a Gărzii Forestiere vor fi nevoite să prezinte rapoarte ale instituțiilor cu atribuții și măsuri imediat dispuse.

ADVERTISEMENT

Activist de mediu bătut cu pietre

Întregul scandal a pornit de la Daniel Bodnar, un activist de mediu care a postat pe Facebook mai multe filmulețe prin care urmărește transporturi ilegale de lemn. În momentul în care a „îndrăznit” să-i abordeze pe presupușii hoți a fost atacat cu pietre și s-a ales cu parbrizul spart, dar și cu răni la față.

Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă starea sa de sănătate este bună în prezent, conform News.ro.

 

ADVERTISEMENT