News

Activistă Black Lives Matter în stare gravă, după ce a fost împușcată în plină stradă

O activistă a mișcării Black Lives Matter este în stare gravă la spital, după ce a fost împușcată.
24.05.2021 | 16:00
Activista Black Lives Matter in stare grava dupa ce a fost impuscata in plina strada
ADVERTISEMENT

Tânăra în vârstă de 27 de ani a fost grav rănită, după ce a fost împușcată în cap, în plină stradă. Este vorba despre Sasha Johnso, recunoscută la nivelul comunității sale pentru munca dedicată în respectarea vieților oamenilor de culoare.

Activistă Black Lives Matter, împușcată în cap

Aceasta face parte din Take the Initiative, care este un partid economic și politic, pentru care lucrează. Aceștia au transmis că incidentul s-a întâmplat în dimineața zilei de duminică, după ce femeia a primit mai multe amenințări cu moartea.

ADVERTISEMENT

Sasha Johnson se afla la o petrecere alături de mai mulți prieteni în momentul în care a avut loc incidentul și o persoană a scos arma și a împușcat-o în cap, potrivit BBC.

„A fost un incident șocant, în urma căruia o tânără a fost grav rănită. Gândurile noastre se îndreaptă acum către familia ei, căreia îi oferim sprijin în acest moment teribil de dificil”, a declarat inspectorul de poliție Jimi Tele.

ADVERTISEMENT

„Dacă ați văzut ceva suspect în zona Consort Road la primele ore ale dimineții duminică, sau dacă ați auzit informații ce ar putea ajuta detectivii, este crucial să luați legătura cu ei”, a mai transmis acesta.

Totuși, poliția susține că această ipoteză a unui atac țintit pentru a-i curma viața femeii în vârstă de 27 de ani nu este una susținută și de dovezi. Astfel, informațiile polițiștilor arată că aceasta nu a primit amenințări cu moartea credibile.

ADVERTISEMENT

Femeia e în stare gravă, la ATI

De asemenea, o prietenă a femeii spune că cel mai probabil atacul nu a fost țintit asupra ei, ci că a fost doar o victimă colaterală. Aceasta adăugat că incidentul a fost răfuială între bande.

„Din câte știu eu … acest incident este mai mult legat de bande rivale, nu este legat de activismul ei”, a spus Imarn Ayton.

ADVERTISEMENT

Nu activista trebuia să fie împușcată, ci o altă persoană care se află la petrecerea respectiv. Aceeași sursă, prietena femeii, a spus că ea se află la Terapie Intensivă și a fost operată după ce a fost împușcată în cap.

Familia ei a vizitat-o, dar starea ei rămâne încă una critică. Femeia este recunoscută în Marea Britanie pentru activismul său pentru oamenii de culoare și este mama a trei copii.

„În prezent se află la Terapie Intensivă și se află într-o stare critică. Atacul s-a produs la primele ore ale acestei dimineți, în urma numeroaselor amenințări cu moartea ca urmare a activismului ei”, arată partidul Take the Initiative.

ADVERTISEMENT