News

Activistul Cristian Dide, arestat preventiv pentru 30 de zile. A trimis droguri la sediile DIICOT

Activistul Cristian Dide, cunoscut pentru protestele sale contra președintelui PSD Liviu Dragnea, dar și susținător al legalizării drogurilor, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a trimis droguri la sediile DIICOT.
23.11.2021 | 19:49
Activistul Cristian Dide arestat preventiv pentru 30 de zile A trimis droguri la sediile DIICOT
Activistul Cristian Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. A trimis droguri la sediile DIICOT. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Protestatarul Cristian Dide a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iași și s-a cerut arestare sa. Marți, o instanță de judecată a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Arestat fiindcă a trimis droguri la sediul DIICOT

Activistul este acuzat că ar fi cumpărat canabis din România și din străinătate și că a expediat la sediile DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași – două pachete ce conțineau substanțe stupefiante.

ADVERTISEMENT

Cristian Dide  a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce luni seară a fost reținut timp de 24 de ore, într-un dosar de trafic și contrabandă de droguri de risc.

Procurorii DIICOT Iași, alături de ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au făcut luni dimineață nouă percheziții domiciliare în județele Ilfov, Călărași și București, la magazine și la domiciliile unor oameni suspectați de trafic de droguri de risc și contrabandă cu droguri de risc (cannabis și produse THC).

ADVERTISEMENT

Vrea legalizarea drogurilor

Cristian Dide a devenit un personaj cunoscut după acțiunile de protest la care a luat parte în Piața Victoriei și pentru că a susținut campania pentru legalizarea canabisului în România.

Dide se numără, de altfel, printre cele mai vocale voci ale manifestanților #rezist, el fiind alături de protestatari la toate demonstrațiile din Piața Victoriei, din 2017, contra guvernării PSD.

ADVERTISEMENT

A avut numeroase dispute cu Jandarmeria, fiind sancționat de câteva ori. Totodată, Dide este proprietarul site-ului legalizam.ro, o platformă care sprijină ideea legalizării canabisului.

Într-un mesaj postat la 18 noiembrie pe pagina de Facebook a platformei, administratorii paginii au comunicat că se află în legătură cu un număr de cinci parlamentari care sunt „interesați de modificarea legii privind deținerea de canabis pentru consum personal”.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul care aparține ONG-ului pe care îl conduce Cristian Dide a fost făcută publică, în exclusivitate, știrea că premierul interimar Florin Cîțu a fost condamnat în SUA.

Protest cu făină și muguri de canabis la sediul DIICOT

Un protest nemaiîntâlnit a avut loc, marți, la sediul DIICOT din Capitală, după ce a fost reținut activistului Cristian Dide de către procurori.

Un susținător al lui Cristian Dide a azvârlit în dreptul ușii de la intrare în clădire un sac cu făină, precum și câteva plicuri cu muguri de canabis.

ADVERTISEMENT