News

Activistul vegan Alexandru Marcu, acuzat că a abuzat sexual minore: “A rămas complet gol în fața mea”

Alexandru Marcu, un cunoscut activist vegan din București, este acuzat că a abuzat sexual mai multe minore. Fetele descriu momentele cumplite prin care au trecut.
24.01.2023 | 09:10
Activistul vegan Alexandru Marcu acuzat ca a abuzat sexual minore A ramas complet gol in fata mea
Alexandru Marcu, un activist vegan din București, este acuzat că a abuzat sexual mai multe minore. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O investigație a publicației Libertatea a scos în evidență faptul, că, în decursul a cel puțin 16 ani, Alexandru Marcu, un activist vegan din București, ar fi angajat la negru și ar fi abuzat sexual mai multe tinere, majoritatea minore.

Alexandru Marcu, un activist vegan din București, este acuzat că a abuzat sexual mai multe minore

Marcu, în prezent proprietar al unei afaceri cu bijuterii făcute manual și al unui restaurant vegan din București, ar fi pus bazele unui business unde lucrau predominant adolescente, fără carte de muncă.

ADVERTISEMENT

Mai multe tinere spun că o parte dintre ele au fost convinse să întrețină relații sexuale sau chiar să se mute cu el. Victimele veneau din medii defavorizate, fără părinți.

În vârstă de 45 de ani, Alexandru Marcu ar fi format o așa-numită ”sectă”. Bărbatul le impunea tinerelor să rămână singurul bărbat din viața lor, odată ce și-au pierdut virginitatea cu el, au acuzat fetele.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, jurnaliștii de la Libertatea au găsit 8 victime. Șapte dintre ele spun că erau minore când au întreținut relații sexuale cu activistul.

Mărturii cutremurătoare ale fetelor abuzate sexual: “A rămas complet gol în fața mea”

O parte dintre victimele lui Alexandru Marcu au avut curaj să vorbească deschis despre suferințele prin care au trecut.

ADVERTISEMENT

Una dintre fete, în vârstă 13 ani când a fost racolată, spune că bărbatul a verificat personal, dacă era virgină. Acesta (virginitatea) era cel mai important criteriu când “angaja” minore.

”Mă întreba dacă sunt virgină. Și am zis că da, evident că sunt. Încerca să mă convingă că el cunoaște foarte bine corpul femeii și că ar putea să-mi spună, că nu par prea sigură, și că ar vrea să se asigure de acest lucru, și că ar vrea să se uite.

ADVERTISEMENT

S-a dezbrăcat. A rămas complet gol în fața mea, ca să-mi arate că el n-are nicio inhibiție și că e ceva normal, că așa ne-am născut, suntem oameni”, spune tânăra, pentru Știrile ProTv.

O altă fată spune că activistul continuă să racoleze minore și trebuie oprit.

”Le-am cunoscut pe aceste fete, pe celelalte victime printr-un prieten comun, care a realizat că avem o poveste – de fapt, aceeași poveste – la diferență, într-adevăr, de câțiva ani.

Ne-a făcut legătura, ne-am întâlnit și am zis da, trebuie oprit acest individ. Pentru că eu l-am cunoscut acum aproximativ 19 ani, iar până în prezent Alex continuă să racoleze minore și să le abuzeze pe toate planurile, nu numai sexual”, acuză această fată.

Reacția lui Alexandru Marcu față de aceste acuzații: ”Totul este o calomnie!”

Pus să comenteze aceste grave acuzații, Alexandru Marcu neagă și spune că ”totul e o calomnie” și nimic nu este adevărat. Acesta este încrezător că justiția va elucida cazul.

Momentan, pe numele bărbatului există un dosar penal, după ce victimele sale au depus plângere împotriva sa, în toamna anului trecut. Marcu este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care act sexual cu minori și viol.

ADVERTISEMENT