News

Activitatea localurilor care încalcă legea poate fi suspendată. Prefectul Capitalei a anuntat că există un cadru legal

25.03.2021 | 18:49
Activitatea localurilor care incalca legea poate fi suspendata Prefectul Capitalei a anuntat ca exista un cadru legal
ADVERTISEMENT

Activitatea localurilor care încalcă legea poate fi suspendată. Prefectul Capitalei a anuntat că există un cadru legal pentru a putea lua măsuri împotriva acestora.

Alin Stoica nu a precizat care este respectivul cadru legal. Autoritățile au căutat soluții pentru a rezolva situațiile în care diverse astfel de restaurante sau terase cumulau un număr considerabil de amenzi, dar nu încetau în a organiza petreceri, fără respectarea normelor de prevenție împotriva răspândirii SARS – CoV- 2.

ADVERTISEMENT

Ministrul Lucian Bode explica, la începutul săptămânii, că va solicita modificarea legii cu privire la prevenirea și combaterea efectelor epidemiei COVID. Acest lucru era necesar pentru suspendarea activității unui agent economic care a primit anterior mai multe sancțiuni.

Activitatea localurilor care încalcă legea poate fi suspendată. Prefectul Capitalei a anuntat că există un cadru legal

Anunțul acestuia venea după ce, în cursul weekendului trecut, au fost organizate evenimente în care nu erau respectate normele de protecție în mai multe localuri din Capitală. Ulterior, prefectul a anunțat că se pregătește un cadru legal prin care să poată fi pusă în aplicare o astfel de măsură.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, Alin Stoica a anunțat că modificarea legii nu mai este necesară: „nu mai așteptăm acea propunere”, pentru că „avem cadrul legal existent”.  El a subliniat că acest lucru se poate pune în aplicare chiar din seara aceasta.

„Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi. Activitatea de control vizează deja agenții economici despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente,” a declarat prefectul Capitalei, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

„Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadrul legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează,” a adăugat acesta.

Autoritățile urmează să introducă noi restricții în Capitală. Rata de incidență a ajuns la 6,5 la mie, iar oficialii au în vedere restricționarea circulației, dar și reducerea timpului de activitate al spațiilor comerciale. Ședința Comitetului pentru Situații de Urgentă se va întruni în dimineața zilei de vineri, iar noile restricții vor fi implementate.

ADVERTISEMENT
Tags: