News

Activitățile economice se vor închide de la ora 18:00 în localitățile cu rata de incidență peste 4 la mie. De când s-ar putea aplica măsura

În localitățile cu rata de infectare peste 4 la mie activitățile economice se vor închide de la ora 18:00. FANATIK vă spune de când s-ar putea aplica măsura
22.09.2021 | 21:35
Activitatile economice se vor inchide de la ora 1800 in localitatile cu rata de incidenta peste 4 la mie De cand sar putea aplica masura
ADVERTISEMENT

În timpul briefingului de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a făcut mai multe anunțuri de interes. El a precizat și că se vor introduce noi restricții în localitățile cu rata de infectare peste patru la mie.

Seful Executivului a spus că activitățile economice se vor închide de la ora 18:00. El a precizat că hotărârea va fi gata în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Activitățile economice se vor închide de la ora 18:00 în localitățile cu rata de incidență peste 4 la mie. De când s-ar putea aplica măsura

Măsura urmează să fie reglementată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU): „Astăzi (n.r.-miercuri) discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18,00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru”.

„Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online,” a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

O astfel de măsură a fost adoptată deja la Timișoara. Rata de infectare în oraș a ajuns la 4,49 la mie și a fost instituită carantina pe timp de noapte, la sfârșitul săptămânii.

De asemenea, magazinele se vor închide la ora 18:00. În mai multe localități din Timiș s-au impus astfel de resctricții. Este vorba de Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în două localități ale județului s-a impus carantina. În Bucovăț și Moravița, rata de infectare a ajuns la 7,5 la mia de locuitori.

Capitala, aproape de rata de infectare de 4 la mie

Nici Bucureștiul nu este departe de 4 la mie. Miercuri, autoritățile au anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,30 la mie.

ADVERTISEMENT

Alte trei județe sunt în aceeași situație. Este vorba de Ilfov, unde incidența a ajuns la 3,65, Satu Mare, cu o rată de infectare de 3,42, și Timiș, cu 3,4 la mie.

Valul patru al pandemiei are o evoluție rapidă în țara noastră. Zilnic sunt înregristrare noi recorduri de cazuri de infectare.

La 22 septembrie, numărul noilor infectări a ajuns la 7.045. Totodată, numărul oamenilor care ajung la spital din cauza virusului este din ce în ce mai mare, iar locurile libere de la ATI nu mai sunt prea multe.

ADVERTISEMENT