News

Activitățile economice se vor închide de la ora 18:00 în localitățile cu rata de incidență peste 4 la mie. De când s-ar putea aplica măsura

În localitățile cu rata de infectare peste 4 la mie activitățile economice se vor închide de la ora 18:00. FANATIK vă spune de când s-ar putea aplica măsura
22.09.2021 | 21:35
Activitatile economice se vor inchide de la ora 1800 in localitatile cu rata de incidenta peste 4 la mie De cand sar putea aplica masura
ADVERTISEMENT

În timpul briefingului de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîțu a făcut mai multe anunțuri de interes. El a precizat și că se vor introduce noi restricții în localitățile cu rata de infectare peste patru la mie.

Seful Executivului a spus că activitățile economice se vor închide de la ora 18:00. El a precizat că hotărârea va fi gata în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Activitățile economice se vor închide de la ora 18:00 în localitățile cu rata de incidență peste 4 la mie. De când s-ar putea aplica măsura

Măsura urmează să fie reglementată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU): „Astăzi (n.r.-miercuri) discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18,00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru”.

„Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online,” a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

O astfel de măsură a fost adoptată deja la Timișoara. Rata de infectare în oraș a ajuns la 4,49 la mie și a fost instituită carantina pe timp de noapte, la sfârșitul săptămânii.

De asemenea, magazinele se vor închide la ora 18:00. În mai multe localități din Timiș s-au impus astfel de resctricții. Este vorba de Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în două localități ale județului s-a impus carantina. În Bucovăț și Moravița, rata de infectare a ajuns la 7,5 la mia de locuitori.

Capitala, aproape de rata de infectare de 4 la mie

Nici Bucureștiul nu este departe de 4 la mie. Miercuri, autoritățile au anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,30 la mie.

ADVERTISEMENT

Alte trei județe sunt în aceeași situație. Este vorba de Ilfov, unde incidența a ajuns la 3,65, Satu Mare, cu o rată de infectare de 3,42, și Timiș, cu 3,4 la mie.

Valul patru al pandemiei are o evoluție rapidă în țara noastră. Zilnic sunt înregristrare noi recorduri de cazuri de infectare.

La 22 septembrie, numărul noilor infectări a ajuns la 7.045. Totodată, numărul oamenilor care ajung la spital din cauza virusului este din ce în ce mai mare, iar locurile libere de la ATI nu mai sunt prea multe.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”