News

Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

Mihai Mălaimare (71 de ani) este un cunoscut actor român care a cochetat și cu lumea politică, fiind în două rânduri deputat. Critic virulent al autorităților, Mălaimare a trebuit recent să se prezinte la tribunal.
01.04.2022 | 15:37
Actor cu o avere impresionanta Mihai Malaimare a fost dat in judecata pentru ca nu sia platit utilitatile Ce suma are de achitat fostul deputat
Actorul MIhai Mălaimare, critic obișnuit al guvernului, a fost chemat recent în instanță de compania de gaze
ADVERTISEMENT

Actor consacrat, Mihai Mălaimare (71 de ani) a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale Bucureşti în 1973, ca șef de promoție. Recunoscut în ultimii ani drept un critic constant al autorităților, Mălaimare a trebuit să se prezinte recent la tribunal într-un proces în care era chemat de compania de gaze.

Critic constant al guvernanților, Mihai Mălaimare a fost deputat PSD și PNL

Între 1973 și 1990, Mălaimare a jucat la Teatrul Național București, terminând în paralel, în 1984, și secția ”Regie Teatru” la IATC. În 1981, Mălaimare a beneficiat de o bursă de studii la Şcoala de teatru ”Jacques Lecoq” din Paris, predând apoi la Şcoala de Teatru Pygmalion din Viena (pantomimă) şi la Gallaudet University (Washington, SUA), în calitate de profesor invitat, secțiunea ”arta şi cultura românească”.

ADVERTISEMENT

Cunoscut și pentru faptul că a înființat Teatrul Masca în primăvara anului 1990, Mihai Mălaimare a îndeplinit și alte funcții publice, cum ar fi cea de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (2008-2013) şi membru al Consiliului de Administraţie al TVR (1998-2000).

Și activitatea politică a lui Mihai Mălaimare este una demnă de consemnat, actorul devenind membru PSDR în 1995 și din 2001 membru PSD. A demisionat din PSD în 2005, transferându-se în rândurile PNL. Mălaimare a prins două mandate de deputat: 2000-2004 ca deputat PSD de Botoșani, 2004-2008, din nou ales deputat PSD de Botoșani, dar din 2005 ”transformat” în deputat PNL.

ADVERTISEMENT

Autorul a trei cărți – ”Maidane cu teatru” (1998), ”Demisia” (2004) şi ”Şansa” (2007) – Mihai Mălaimare a fost decorat în 2002 cu Ordinul Naţional ”Serviciu credincios” în grad de Cavaler. În 2008, cunoscutul actor a primit Premiul UNITER, pentru teatru nonverbal.

Pe 30 martie anul curent, Mihai Mălaimare a postat un mesaj dur, în care susținea că se simte singur și izolat ca român în România, acuzând autoritățile de o mulțime de lucruri. La câteva ore după ce publicase mesajul, Mălaimare și-a șters opinia ridicată pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Actorul Mihai Mălaimare a scris un mesaj dur pe Facebook, după care l-a șters

Având în vedere că noi, românii, am ajuns NIMIC în țara noastră, mă declar MINORITAR și, luând exemplul minorităților din România și de pretutindeni, voi lupta fără milă împotriva acelora care-mi îngrădesc drepturile de minoritar în ȚARA MEA:
– să vorbesc limba română
– să iubesc tricolorul meu
– să pretind să mi se respecte dreptul la ZIUA NAȚIONALĂ
– să pretind să mi se respecte credința
– să pretind să mi se respecte obiceiurile…
Voi lupta crunt pentru a-mi apăra DREPTUL DE MINORITAR ROMÂN ÎN ȚARA MEA, ROMÂNIA!”, așa suna mesajul șters ulterior de Mălaimare.

Oricum, cunoscutul actor nu era la primul mesaj virulent la adresa guvernanților. Pe 16 martie anul curent, în momentul în care o parte din populația țării intrase în isteria uleiului și a benzinei, Mihai Mălaimare scrisese câteva rânduri virulente la adresa celor care conduc România.

ADVERTISEMENT

”Stat eșuat, conducere politică ticăloasă, Poliție mână în mână cu infractorii… Ieri, la benzinării năvăliseră românii colorați cu tomberoane, cu saci de plastic, cu butoaie de tablă și luau benzină, adică nimeni nu se sesiza, nimeni nu închidea benzinăria. Unde era Poliția? Căuta criminalii de la Caracal?

România este un stat țigănesc? Un stat de bande mafiote? Un stat de tâlhari? Români se mai află? Unde? Că am nevoie de un litru de benzină! ORIBIL! Sunteți niște neica nimeni, ăștia de vă aflați la butoane și ăia de v-au votat cu tâmpită încrâncenare!”, notase Mălaimare la jumătatea lunii martie.

Potrivit FANATIK, Mihai Mălaimare s-a prezentat recent la tribunal, acolo unde fusese chemat pentru un proces deschis de către compania națională de gaze. Astfel, Judecătoria Sectorului 1 București a luat în discuție faptul că actorul ar avea de achitat suma de 2.672 lei companiei de gaze, cu titlul ”cerere de valoare redusă”. Următorul termen în proces nu a fost încă fixat.

Mihai Mălaimare are patru surse constante de venit: teatru, pensie, indemnizație de la Parlament și indemnizație UNITER

Suma pe care o are de achitat Mălaimare este în totală contradicție cu veniturile consistente raportate de ani buni de cunoscutul actor. Căsătorit cu Anca Florea, directoare la Teatrul Masca, Mălaimare are o avere considerabilă.

Astfel, soții Mălaimare dețin patru terenuri intravilane – două în București (650 mp și 82 mp), unul în Drăgăneasa (1.800 mp) și altul în județul Botoșani (3.900 mp) – două case (una în București, de 242 mp, alta în Drăgăneasa – 189 mp) și un apartament în Capitală.

În conturi, soții Mălaimare au strâns circa 500.000 lei și 27.000 dolari. Ca manager al Teatrului Masca, soția actorului încasează anual 96.449 lei, în timp ce Mihai Mălaimare primește anual 80.597 lei pentru prestația de pe scena Teatrului Masca.

Veniturile actorului de 71 de ani sunt completate din următoarele surse: 58.037 lei pe an cu titlul de pensie, 78.467 lei, ca ”indemnizație limită vârstă” de la Camera Deputaților și 74.772 lei pe an, pe post de indemnizație de merit de la UNITER.

ADVERTISEMENT
Tags: