News

Actor de stand up comedy, arestat pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă 

12.08.2020 | 15:20
Actor de stand up comedy arestat pentru trafic de droguri Ce pedeapsa risca
Actor de stand up comedy, arestat pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Un tânăr de actor de stand up comedy din Constanța a fost arestat de oamenii legii pentru trafic de droguri. Vlad Bieltz (22 de ani) a fost arestat preventiv și a petrecut 60 de zile în spatele gratiilor, bărbatul fiind acuzat că a intermediat vânzarea unor droguri de mare risc.

Comediantul a mărturisit că a ajuns pe mâna polițiștilor după ce i-a „recomandat” unui prieten de unde să-și cumpere cocaină. Pentru fapta sa, tânărul a stat închis la Rahova, oamenii legii trecând fapta sa drept intermediere.

ADVERTISEMENT

„M-a întrebat un băiat de unde să-și ia cocaină și i-am zis de unde. Oamenii m-au băgat la intermediere la trafic de droguri. Au zis că dacă eu nu-i ziceam omului de unde să-și cumpere, omul nu-și cumpăra cocaină”, a spus acesta, relatează romaniatv.net.

Actor de stand up comedy, acuzat de trafic de droguri

„Iar intermedierea se consideră trafic, se dă aceeași pedeapsă, fie că-i dai tu, fie că-i zici de unde să ia, cam tot aia e. Încadrarea e 5-12 ani”, a completat Vlad Bieltz care a vorbit și despre condițiile pe care le-a avut în pușcărie.

ADVERTISEMENT

Tânărul din Mangalia a mai povestit că persoana care l-a întrebat de unde să-și procure substanțe interzise era însoțită de un om al legii care era îmbrăcat civil. Se pare că polițistul a înregistrat întreaga conversație dintre băieți, cu ajutorul unei aplicații.

Vlad a povestit într-un video postat pe Youtube că a ajuns în spatele gratiilor în plină pandemie de coronavirus, unde a împărțit camera cu alte 3 persoane. Comediantul a declarat că a trăit printre oameni răi în închisoare, chiar dacă condițiile au fost bune.

ADVERTISEMENT

„Mi se părea stupid când mă uitam la televizor și auzeam oameni că se plâng că vai, stau cu prietena mea în 50 metri pătrați și ne-am plictisit de Netflix și facem depresie și ne sinucidem.

Stai să vezi când n-ai Netflix, n-ai telefon și stai în 12 metri pătrați cu 3 oameni pe care nu-i cunoști și cel mai probabil sunt niște retardați și boschetari”, a completat tânărul.

ADVERTISEMENT

Vlad Bieltz nu a vrut să colaboreze cu oamenii legii

Constănțeanul a declarat că i s-a propus să scape de dosarul în care era acuzat, dar a refuzat să colaboreze cu oamenii legii. Tânărul din Mangalia a fost achitat în cele din urmă, însă DIICOT a făcut recurs. În prezent, tânărul se află în libertate, acasă.

Mi s-a propus să colaborez. Am refuzat, de asta am fost arestat. Dacă aș fi colaborat, nu mai eram arestat. Când m-au luat de acasă mi-au zis că e grav și m-au dus la Parchet, la audieri.

Mi-au zis că fie colaborez, fie îmi dau pe 24 de ore și vedem după aia. Iar apoi mi-au dat arest preventiv pe 30 de zile”, a mai spus Vlad Bieltz.

Tânărul a mărturisit că a fost consumator de etnobotanice și a început să fumeze aceste substanțe interzise încă de la o vârstă fragedă. Vlad a consumat prima oară droguri la numai 12 ani, declarând că are 7 ani de când s-a lăsat.

După ce a consumat 2-3 ani etnobotanice, tânărul a declarat că a „băgat de toate”: marijuana, ecstasy, MDMA, dar și multe alte substanțe interzise. Întrebat de unde avea bani să-și cumpere aceste substanțe la numai 12-13 ani, Vlad Bieltz a precizat că avea bursă la școală pe care o cheltuia numai pe droguri.

ADVERTISEMENT
Tags: