News

Actorul Bogdan Stanoevici și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale: “Am o datorie față de țara mea”

04.05.2019 | 11:01
Actorul Bogdan Stanoevici sia anuntat candidatura la alegerile prezidentiale Am o datorie fata de tara mea

Actorul Bogdan Stanoevici, ex-ministru în guvernul Ponta, candidează la alegerile prezidențiale care vor avea loc în această toamnă în România. Stanoevici susține că are o datorie față de țară să facă tot ce îi stă în putință pentru a o ajuta să îi fie mai bine, după modelul comediantului care a câștigat alegerile din Ucraina, Volodimir Zelensky.

Bogdan Stanoevici vrea de la circ la Cotroceni

Actorul joacă în telenovela ”Fructul oprit”, însă nu e prima oară când cochetează cu o funcție publică. Chiar a ocupat una în timpul guvernării Ponta. A fost ministrul delegat pentru românii de pretutindeni în anul 2014, vreme de 10 luni de zile. Totodată, Stanoevici are experiență în management fiind cel care se ocupă de Circul Globus din București.

“De câțiva ani încoace mă tot întreb ce ar trebui făcut pentru România și pentru că România mea arată altfel am luat poate cea mai importantă decizie a vieții mele – aceea de a candida pentru funcția de președinte al României”, este anunțul care a surprins pe toată lumea, făcut de Bogdan Stanoevici, notează dcnews.ro.

Bogdan Stanoevici, actor
Bogdan Stanoevici a condus un minister controversat în contextul alegerilor prezidențiale din 2014

Bogdan Stanoevici, acuzat în 2014 că nu i-a lăsat pe românii din Londra să voteze

“De ce? Pentru că am o datorie de conștiință față de țara mea în care m-am născut și m-am format ca individ. Și mai am o datorie de suflet față de mama mea care a iubit această țară la fel de tare cum m-a iubit pe mine și care, într-o zi, cu lacrimi în ochi, mi-a cerut ca atunci când voi fi pregătit să fac ce-mi stă în putință pentru a schimba ce este strâmb în această țară. Iată că momentul acela a sosit!”, a mai zis managerul de la Circus Globus.

La alegerile prezidențiale din anul 2014, Bogdan Stanoevici a fost acuzat de liberali că, în calitate de ministru al românilor din Diaspora, i-ar fi împiedicat pe cei din Londra să voteze. PNL i-a cerut atunci lui Victor Ponta să îl demită pe ministrul actor, dar și pe secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Stejărel Olaru.