Life

Actorul Claudiu Bleonț a pierdut alegerile locale 2020 la Beliș în fața actualului primar PSD, Viorel Matiș, condamnat la închisoare cu suspendare pentru dare de mită

28.09.2020 | 11:04
Actorul Claudiu Bleont a pierdut alegerile locale 2020 la Belis in fata actualului primar PSD Viorel Matis condamnat la inchisoare cu suspendare pentru dare de mita
ADVERTISEMENT

Claudiu Bleonț a candidat pentru funcția de primar al comunei Beliș, județul Cluj, la alegerile locale 2020, susținut de PNL.

Cursa electorală s-a încheiat, însă, din păcate, celebrul actor a pierdut lupta alegerile în fața actualului primar PSD, Viorel Matiș, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar pentru dare de mită.

ADVERTISEMENT

Artistul a fost susținut de Ludovic Orban, dar și de Emil Boc, care a câștigat pentru a cincea oară consecutiv funcția de primar al Clujului.

Actorul Claudiu Bleonț a pierdut funcția de primar la alegerile locale 2020

Candidatura artistului a fost primită cu brațele deschide de către oameni, deși au fost voci care l-au îndemnat să se întoarcă pe scenă. Chiar și maestrul Florin Piersic, care locuiește de ani buni în Cluj, l-a susținut în această campanie electorală.

ADVERTISEMENT

Actorul a primit mesaje de susținere din partea PNL, a premierului României și a lui Emil Boc, însă, cu toate astea, a fost înfrânt de către Viorel Matiș, deși acesta a fost implicat într-un dosar cu dare de mită și condamnat la închisoare cu suspendare.

Nici demersurile pe care le-a făcut în perioada campaniei electorale nu au reușit să-i facă pe ardeleni să-l voteze cu procent mare.  În Beliș, comuna în care Claudiu Bleonț dorea să devină primar, a fost o prezență mare la vot, în jur de 79% dintre oameni au fost prezenți la urne.

ADVERTISEMENT

„ Când cel mai performant primar din România, la nivel de oraș mare, îți oferă sprijinul său, asta nu poate să însemne decât un singur lucru: că proiectele gândite pentru comuna Beliș sunt valoroase și că, în echipă, pot fi realizate. Așa că îi mulțumesc sincer lui Emil Boc pentru toată susținerea, pentru disponibilitatea de a mă sfătui – Emil am atâtea de învățat de la tine și o voi face spre binele sătenilor comunei Beliș, și pentru că mi-a arătat că atunci când lucrezi în echipă nimic nu este imposibil. Așa că oameni buni haideți la vot pe 27 septembrie. Haideți să facem împreună din Beliș mândria și nu rușinea Clujului.”, a scris pe Facebook, cu două zile înainte de alegeri, Claudiu Bleonț, după ce a postat un clip în care apărea cu Emil Boc, primar pentru a cincea oară în Cluj.

Deși a ieșit victorios în Beliș, PSD este în cădere, căci după alegerile locale 2020, după ce social-democrații au câștigat doar 8 primării în județ, față de 33 câte au câștigat în 2016.

ADVERTISEMENT

Actualul primar, condamnat la închisoare cu suspendare

În luna aprilie 2020, Viorel Matiș. actualul primar PSD din Beliș, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria Huedin sau Primăria Mănăstireni, și un termen de încercare de doi ani, de către judecătorii Tribunalului Cluj.

Edilul a fost prins în flagrant în primăvara anului 2018 în timp ce încerca să mituiască un reporter al publicației INFO Huedin, căruia îi cerea să nu mai scrie neregulile făcute de el în mandatul de primar.  Primarul din Beliș este cercetat și în alte dosare penale. Cu toate astea, oamenii din comună l-au reales primar.

ADVERTISEMENT