Life

Doliu la Hollywood. Actorul Frank Pesce a murit la 75 de ani. Românii îl cunosc din Top Gun și Beverly Hills Cop

Actorul care a apărut în filme precum Top Gun, Beverly Hills Cop sau Miami Vice a murit pe data de 6 februarie. Acesta era internat într-un centru și suferea de demență.
18.02.2022 | 16:49
Doliu la Hollywood Actorul Frank Pesce a murit la 75 de ani Romanii il cunosc din Top Gun si Beverly Hills Cop
Actorul Frank Pesce a murit la 75 de ani
ADVERTISEMENT

Frank Pesce s-a stins din viață pe data de 6 februarie, la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank.

Anunțul trist a fost făcut de iubita actorului, Tammy Scher, care a spus că starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă din cauza demenței.

ADVERTISEMENT

Frank Pesce a apărut în filme precum Top Gun, Beverly Hills Cop, Miami Vice sau Midnight Run.

Doliu la Hollywood. Actorul Frank Pesce a murit la 75 de ani. Românii îl cunosc din Top Gun și Beverly Hills Cop

Doliu la Hollywood, după ce Frank Pesce s-a stins din viață. Actorul suferea de demență și era internat de o perioadă la Providence Saint Joseph Medical Center din Burbank.

Acesta s-a născut în 1946 la New York. A debutat în cinematografie în 1976 ca invitat în Police Story.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului a jucat într-o mulțime de filme și seriale precum: Kojak, Knight Rider, Blue Thunder, The Greatest American Hero, Matlock, Top Gun, Flashdance sau Beverly Hills Cop.

Frank Pesce a primit roluri mai mici și în filmele lui Sylvester Stallone, Paradise Alley și Rocky, cei doi actori fiind buni prieteni. De altfel, Sylvester Stallone i-a fost aproape și în perioada în care acesta a fost bolnav.

ADVERTISEMENT

“L-am cunoscut pe Frank într-un moment foarte greu și mereu mi-a spus că mă va salva și a avut dreptate. Nu am întâlnit pe nimeni ca el. Frank avea o forță extraordinară, era distractiv și fascinant.

Mulți actori cunoscuți s-au înghesuit să-i stea alături pentru că era o adevărată enciclopedie când venea vorba despre film sau muzică. Era suficient doar să intre într-o cameră și nimeni nu îl mai uita.”, a declarat iubita actorului pentru Variety.

ADVERTISEMENT

În anul 1991, Frank Pesce a scris alături de James Franciscus povestea cunoscutului film 29th Street (în care a și jucat), bazat pe povestea sa de viață. Protagonistul, Frank Pesce a intrat în pielea fratelui său mai mare.

Filmul spune povestea unui bărbat care a câștigat premiul de 6 milioane de dolari la prima loterie din New York.

Cunoscutul actor a fost înmormântat pe 18 februarie la New York în Saint Raymond’s Cemetery din Bronx.

ADVERTISEMENT