News

Actorul Gabriel Fătu, ”executat” de Nicușor Dan din fruntea Centrului Dalles: ”Vineri am fost anunțat că luni vine doamna Gabriela Szabo”

Actorul Gabriel Fătu a fost destituit de la conducerea Centrului Metropolitan de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles”, pentru a-i face loc Gabrielei Szabo.
06.06.2022 | 18:28
Actorul Gabriel Fatu executat de Nicusor Dan din fruntea Centrului Dalles Vineri am fost anuntat ca luni vine doamna Gabriela Szabo
Nicușor Dan l-a anunțat pe Gabriel Fătu că trebuie să elibereze poziția de director al Centrului Dalles, pentru a-i face loc Gabrielei Szabo / Colaj foto: Fanatik, Sursă: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

Demiterea Gabrielei Szabo din fruntea clubului CSM București, la cererea Primarului General al Capitalei, a făcut deja o victimă colaterală. Este vorba despre actorul Gabriel Fătu, cel care a coordonat până ieri Centrul Metropolitan de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles”.

Nicușor Dan, decizie bizară: a dat afară un actor și a instalat o sportivă în fruntea unui centru cultural

Nicușor Dan a rezolvat ”problema Gabriela Szabo” în cel mai pur stil politicianist. El a înlăturat-o pe fosta campioană de la conducerea Clubului Sportiv Municipal București invocând managementul defectuos, și ca ”pedeapsă” a detașat-o la… un centru cultural.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse consultate de FANATIK, Gabriela Szabo ar fi acceptat soluția propusă de Nicușor Dan, care vineri a anunțat că o va schimba de la șefia CSM București.

“Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi”, a anunțat Nicușor Dan, pe contul lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Gabriel Fătu și-a strâns deja bagajele: ”Luni a venit doamna Szabo la program”

Informația a fost confirmată de actorul Gabriel Fătu, cel care a condus Centrul Dalles încă din 2016. Acesta ne-a dezvăluit că a părăsit încă de duminică biroul de director al centrului cultural Dalles și că în locul ei s-a instalat Gabriela Szabo.

”Nici eu nu știu multe detalii. A venit informația vineri după-amiază. Eu, oricum, aveam 2 zile de recuperat, luni și marți, pentru că am spectacol cu spectacolul ”Gaițele” la Suceava și Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

N-am ce să comentez, eu nu am fost numit politic, am intrat prin concurs și apoi, am fost detașat. Nu știu ce planuri are domnul primar general cu Dalles-ul. Deocamdată n-am reacționat în nici un fel. Am fost duminică, mi-am luat lucrurile de acolo, iar luni a venit doamna Szabo la program. Nu ne-am întâlnit să facem o predare-primire”, a declarat Gabriel Fătu pentru FANATIK.

Actorul a explicat că, în cei 6 ani la conducerea Centrului Dalles, ultimii i-a petrecut într-un fel de interimat, fiind detașat de la UNATC, acolo unde mai are un loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan nu a mai organizat concurs pentru poziția de manager la Dalles

”Pe mine nu m-a numit nici doamna Firea, nici domnul Nicușor Dan. Eu, în mandatul 2012-2016, am fost consilier general la capitală, printr-o întâmplare, cu partidul lui Dan Diaconescu. Văzusem această instituție, Dalles, care era într-o mizerie totală și înainte să mi se termine mandatul de consilier general, am dat concurs de manager și l-am luat. Mai aveam o lună de mandat, dar m-am suspendat și am venit manager la Dalles.

Când am văzut cum ploua în sală și ce bălării erau în curte, am zis că n-am ce să fac și mă dus acasă. Dar am zis să încerc marea cu degetul, eram atunci 3 salariați și cu mine 4.

La acea vreme nu exista subvenție. După vreo 2 ani de stat pe la uși la doamna primar și la consilieri generali, au înțeles că trebuie salvată instituția și am primit o subvenție, la finalul lui 2018. Și în câteva luni am făcut o sală nouă ultramodernă, ultrautilată, cu sunet, lumini, cortină, aer condiționat, tot.

E adevărat că după ce s-a terminat mandatul și s-a schimbat și primarul general, am crezut că se face altă  echipă. Domnul Nicușor Dan mi-a spus că mergem mai departe, mi-a semnat o detașare de la Universitatea de Teatru, unde mai eram eu angajat. Urma, apoi, să mi se scoată postul la concurs.

A venit pandemia, nu s-au mai făcut angajări și am mers din detașare în detașare. Acum 2 luni mi s-a semnat o nouă detașare, pentru o jumătate de an. Vineri, am primit și la noi și la UNATC că detașarea mea s-a încheiat și că de luni începe doamna Szabo ca manager la Dalles. Tot cu detașare, de la clubul sportiv”, a mai dezvăluit Gabriel Fătu pentru FANATIK.

Fătu: ”Profesie și talentul nu mi le ia nimeni”

Actorul spune că nu are cunoștințe despre presupuse reproșuri pe care primarul Nicușor Dan să-l fi avut față de activitatea lui. Din contră, el spune că în 2019, înainte de venirea pandemiei, a reușit să genereze venituri proprii de 900.000 de lei, față de 700.000 de lei, cât preconizase.

De asemenea, în mandatul lui Gabriel Fătu a fost semnat un contract de închiriere pe 10 ani cu Academia Română, instituție care a revendicat și a câștigat în instanță clădirea care adăpostește Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles. ”Am semnat pe o sumă lunară rezonabilă, zic eu, de 5.000 de euro, față de 20.000 de euro, cât cerea Academia, la început”, a mai spus Fătu.

Actorul spune că nu știe ce se va întâmpla, dar că rămâne deschis. ”Dacă domnul primar vrea să mai lucrăm aici sau la alte instituții, eu sunt dispus, că mai am multe de făcut. Dacă nu, eu am o profesie și un talent, și pe astea nu mi le poate lua nimeni.

Dacă trebuie să plec, plec, dar știu că în urma mea rămâne o pată de culoare și o să vedem ce se va întâmpla de mâine”, a încheiat Gabriel Fătu pentru FANATIK.

Gabriela Szabo nu comentează

De cealaltă parte, Gabriela Szaboa refuzat să comenteze situația. ”Mulțumesc, dar nu este momentul potrivit”, a fost mesajul Gabrielei Szabo pentru FANATIK. Singura reacție a venit prin intermediul contului personal de Instagram, unde a scris că ”nu există  bază documentară” în legătură cu demiterea ei.

“Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin ‘detașarea’ mea.

Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar ‘din interior’ (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele”, a scris Gabriela Szabo.

Primarul Nicușor Dan a menționat că va trimite Corpul de control pentru a verifica activitatea de la CSM București, ”în urma semnalelor primite din interior”.

Gabriela Szabo va câștiga mai mult la Centrul Dalles

Gabriela Szabo a câștigat, la CSM București, 124.870 de lei (salariu + alte venituri), conform ultimei decalarații de avere, depusă în 2021. De cealaltă parte, Gabriel Fătu a primit un salariu de 126.611 lei din activitatea de director la Centrul Dalles.

Conform declarației de avere din 2021, Fătu a mai obținut 54.000 de euro din roluri interpretate și 18.000 euro din regii ale unor evenimente și diverse prezentări.

El a mai lucrat la departamentul de marketing al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie I.L. Caragiale, unde a fost recompensat cu 50.168 lei și a mai primit 3.000 de euro odată cu premiul de cel mai bun actor, obținut la Cairo.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
BANCNOTELE CARE DISPAR definitiv! Decizia care se pregătește chiar acum
BANCNOTELE CARE DISPAR definitiv! Decizia care se pregătește chiar acum
Andreea Bănică, traumatizată. A fost bătută constant
Andreea Bănică, traumatizată. A fost bătută constant
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!