ADVERTISEMENT
News

Actorul Ion Dichiseanu a murit. Avea 87 de ani și era internat în spital

A murit actorul Ion Dichiseanu. Acesta avea 87 de ani și a fost internat mai bine de 3 luni în spital în urma unor probleme de sănătate.
Autor: Adrian Baciu | 20.05.2021 | 15:46
Actorul Ion Dichiseanu a murit. Avea 87 de ani și era internat în spital
Actorul Ion Dichiseanu a murit. Avea 87 de ani și era internat în spital

Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani și a fost internat mai bine de 3 luni în Spitalul Floreasca din Capitală în urma unor probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

În februarie, Ioana Dichiseanu, fiica lui, a publicat un mesaj pe Facebook în care anunţa că actorul se confrunta cu probleme de sănătate cauzate de o investigaţie ”făcută greşit” la o clinică privată.

Ion Dichiseanu a murit. Actorul avea 87 de ani

În urmă cu câteva zile, în exclusivitate pentru FANATIK, fiica actorului, Ioana Dichiseanu, a dezvăluit cum evoluează starea de sănătate a marelui actor.

Aceasta spunea, pe 14 mai, că ”Tata e mai bine, din fericire, medicii de la Spitalul Floreasca au identificat bacteria care i-a provocat atâtea probleme și, acum, a scăpat de ea. Dar va mai dura recuperarea, nu știm exact cât, el având și alte probleme, cu tensiunea, cu inima, iar acestea au afectat și plămânii”.

ADVERTISEMENT

Ioana Dichiseanu era optimistă cu privire la evoluția stării marelui actor și spunea că îl așteaptă cu nerăbdare acasă.

”Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum. Nu putem vorbi prea des cu el din cauza restricțiilor, dar se simte mai bine”, a mai spus Ioana Dichiseanu.

Ion Dichiseanu, un mare actor al scenei românești

Născut pe 20 octombrie 1933, în Adjud, Ion Dichiseanu a devenit un cunoscut actor de film, radio, scenă, televiziune și voce și scriitor român. A absolvit IATC, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

ADVERTISEMENT

Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoția la Teatrul din Botoșani.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

ADVERTISEMENT

Dichiseanu s-a remarcat în filme precum „Tunelul” (regia Francisc Munteanu, 1979), „Bătălie pentru Roma” (regia Robert Siodmak, 1968), „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1981), dar mai ales pentru personajul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureşan în 1976.

Filmografia lui cuprinde titluri precum „Titanc Vals” (regia Paul Călinescu, 1965), „Revanşa” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978), „Pentru patrie” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978) şi „Pistruiatul” (regia Francisc Munteanu, 1986). La sfârşitul anilor ’80, Dichiseanu a colaborat şi cu Ion Popescu-Gopo pentru lungmetrajul „Maria şi Mirabela în Tranzistoria”.

ADVERTISEMENT

În ultima sa apariție scenică, Ion Dichiseanu a filmat cu regizorul Radu Jude, având o scurtă apariţie în ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, film premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2021.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT