Life

Actrița din România care a refuzat o carieră la Hollywood. Motivul pentru care nu a putut renunța la scena de la noi din țară

Actrița din România care a avut ocazia de a-și clădi o carieră la Hollywood. Deși mulți visează la o asemenea ocazie, ea a preferat să rămână la noi în țară.
26.06.2024 | 21:45
Actrita din Romania care a refuzat o cariera la Hollywood Motivul pentru care nu a putut renunta la scena de la noi din tara
Actrița din România care a avut ocazia de a-și clădi o carieră la Hollywood. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu există bucurie mai mare pentru un actor decât aceea de a fi iubit de public. Talentul uneia dintre cele mai cunoscute actrițe de la noi nu doar că i-a adus aprecierea autohtonă, ci a făcut-o celebră peste hotare. Deși a primit propunerea de a-și clădi o carieră la Hollywood, aceasta a refuzat vehement.

Povestea Irinei Petrescu, actrița care ar fi putut avea o carieră la Hollywood

România nu a dus niciodată lipsă de persoane talentate în domeniul actoriei. A fost și cazul Irinei Petrescu, faimoasa actriță care a avut lumea la picioare. Talentul ei a purtat-o peste mări și țări, tocmai până la Hollywood.

ADVERTISEMENT

Destinul Irinei Petrescu a fost unul surprinzător. Înainte de a le demonstra tuturor că este făcută pentru a fi actriță, aceasta s-a pregătit intens pentru Arhitectură.

Din păcate, Irina Petrescu s-a stins din viață în urmă cu mai bine de un deceniu, în 2013. Tot ce mai amintește de ea este cariera sa, dar și șansa unică pe care a avut-o de a se afirma la Hollywood.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor declarații făcute de Irina Margareta Nistor, Irina Petrescu i-a convins pe internaționali că nu duce deloc lipsă de talent. Ajunsă la Hollywood, aceasta a primit propunerea de a-și clădi o carieră peste Ocean.

”Este o legendă. Irina Petrescu a fost la Hollywood şi i s-a propus să rămână acolo”., a spus Irina Margareta Nistor, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Irina Petrescu nu a vrut să părăsească România

Irina Petrescu a fost mult prea îndrăgostită de România și de publicul de aici, așa că a refuzat propunerea. Nimeni nu știe motivele care au făcut-o pe Irina să refuze, însă, Irina Margareta Nistor crede că la mijloc au fost rațiuni personale.

”Din motive personale, a preferat, însă, să se întoarcă în ţară. Era născută să facă film şi a fost modelată de cei mai importanţi regizori români: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Ion Popescu Gopo sau Gheorghe Vitanidis.”, a spus Irina Margareta Nistor, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Cariera Irinei Petrescu în actorie a început fix când se aștepta cel mai puțin. Un regizor a vorbit cu tatăl ei în timp ce se aflau cu toții la un restaurant. Pentru că picase examenul la Arhitectură, a primit propunerea de a susține probe pentru actorie.

”Savel Stiopul i-a cerut voie tatălui meu ca eu să dau nişte probe pentru un film. Am mers la studio, am făcut nişte fotografii pentru un film al cărui scenariu era scris de Marin Preda. Filmul nu s-a mai făcut, dar Savel mi-a zis: ‘Te pregătesc eu. Trebuie să te prezinţi la admitere la Institut.’”, a spus Irina Petrescu, pentru adevărul.ro.

În paralel cu actoria, Irina Petrescu a studiat și Filologia un an. A reușit să dea toate examenele, însă, a început filmările la ”Valurile Dunării” și a renunțat la Filologie.

”Am dat probe la ”Valurile Dunării”, le-am luat. Mi-am dat toate examenele de an la Filologie, iar în vară am început filmările la ”Valurile Dunării.”, a mai declarat actrița.

ADVERTISEMENT