News

Actrița Florina Cercel a murit la vârsta de 76 de ani

30.07.2019 | 10:31
Actrita Florina Cercel a murit la varsta de 76 de ani
Florian Cercel a murit la 76 de ani. Sursa foto: gândul.info

Actrița Florina Cercel a murit la vârsta de 76 de ani, anunță Antena 3 și Observator. Jurnalistul Florin Condurățeanu susține că a avut o boală la plămâni. Actrița se lupta cu cancerul de mai multă vreme, fără să vorbească în public despre problema sa de sănătate. A avut o carieră de 50 de ani, însumând peste 100 de roluri.

Florina Cercel a murit de cancer la plămâni

„Țin minte  ce imagine teribilă a creat în momentul în care s-a despărțit adolescentă fiind de prima ei dragoste, a leșinat, povestea ea într-un interviu când se despărțea de prima ei iubire. A iubit neamul românesc și l-a slujit cu tot harul pe care Dumnezeu și mămica ei i le-a dat. (…) Această româncă a reprezentat toate calitățile. Era primăvăroasă, tot timpul aducea veșnic anotimp primăvăratic în jurul ei, prin firea ei”, a declarat Florin Condurățeanu la Antena 3.

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943 la Piatra Neamț și a fost una dintre marile actrițe de teatru și film. În ultimii ani, actrița a jucat și în câteva telenovele românești, cea mai cunoscută fiind cea de la Acasă TV, „Inimă de țigan”, unde i-a avut ca parteneri pe Carmen Tănase și Gheorghe Visu.

A jucat în telenovelele de la Acasă TV

A mai jucat apoi și în telenovelele „Regina” și „Aniela”, alte două producții de la Acasă TV. Florina Cercel a avut o carieră impresionantă și în teatru și fim. Iată câteva producții pentru care marea noastră actriță va rămâne în mințile noastre:

  • Ilinca în „Marele singuratic” (1977);
  • Gazda în „Ecaterina Teodoroiu” (1978);
  • Matroana bordelului în „Crucea de piatră” (1994);
  • Mioara în „Niciodată nu e prea târziu” (2006);
  • Arde soarele deasupra lui Seneca de Kincses Elemer (piesă de teatru);
  • Monodrame europene (autor Dumitru Radu Popescu, Helmut Peschina, în regia lui Dan Stoica – 2007).