Life

Actrița iubită de milioane de români care ar fi ajuns să vândă lumânări la Biserică. Era de o frumusețe răpitoare, dar a renunțat la scenă

Artista adorată de oameni care a luat calea credinței. A fost văzută vânzând lumânări la lăcașurile de cult. A fost o femeie superbă.
03.06.2023 | 19:00
Actrita iubita de milioane de romani care ar fi ajuns sa vanda lumanari la Biserica Era de o frumusete rapitoare dar a renuntat la scena
Artista adorată de oameni care a luat calea credinței. A fost văzută vânzând lumânări la lăcașurile de cult. A fost o femeie superbă. Sursa foto: cinemagia.ro
ADVERTISEMENT

Actriţa iubită de milioane de români care ar fi ajuns să vândă lumânări la biserică. Era de o frumuseţe răpitoare, dar a renunţat la scenă la scurt timp după Revoluție. Care au fost motivele care au împins-o să ia această decizie.

Artista adorată de oameni care a luat calea credinței. A fost văzută vânzând lumânări la lăcașurile de cult. A fost o femeie superbă

Artista adorată de oameni care a luat calea credinței s-a născut pe 11 iulie 1955, la Arad, și a urmat studiile teatrale la I.A.T.C. București – secția actorie. A jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, dar în 1981 s-a transferat prin concurs la Teatrul Lucia Sturza Bulandra din București.

ADVERTISEMENT

În plus, a făcut parte din distribuția filmelor Domnişoara Cristina și Să mori rănit din dragoste de viaţă. Este vorba de Mariana Buruiană care a fost o prezenţă feminină aparte în lumea teatrului şi a filmului românesc.

Cunoscuta actriță a demisionat în 1995 de la Teatrul Bulandra pentru a putea colabora la Danaidele de Eschil, în regia lui Silviu Purcărete. Piesa a fost pusă în scenă la Teatrul din Craiova. Cam în aceeași perioadă a ales să renunțe la profesia sa.

ADVERTISEMENT

S-a retras brusc din lumina reflectoarelor, șocul fiind unul mare pentru că avea lumea la picioare. Unii spun că a plecat din teatru pe fondul unor controverse avute cu directorul teatrului la care lucra, Virgil Ogășanu.

Acesta i-ar fi reproșat implicarea în unele activități politice, precum cele din Piața Universității din 1990. Alții spun că artista s-a dedicat vieții creștine pentru că își dorea liniște și pace după ce viața personală pe care o avusese. Divorțase și avea un film care a murit la numai 49 de ani.

ADVERTISEMENT

În vremea în când își căuta calea, înainte de a ajunge în Apuseni, a fost văzută în timp ce vindea lumânări în fața unei Biserici. De când nu mai este persoană publică a scris Taina mărturisirii și Doctrina Kabbalei –  filosofia religioasă a evreilor. Mariana Buruiană a tradus numeroase volume cu tematică religioasă.

Mariana Buruiană, adevărul despre renunțarea la actorie

Mariana Buruiană a spus adevărul despre renunțarea la actorie într-un interviu pentru glsa.ro. Actrița în vârstă de 67 de ani susține că a plecat din condițiile oferite de societate și din limitări. În plus, a scos la iveală faptul că îi place să scrie, să mediteze și să se roage.

„Am bucuria dezlegării a generaţii întregi care au purtat suferinţe… şi pot reda prin scris parte din aceste experienţe. Bucuriile scrisului au fost mult mai mari decât ale scenei.

ADVERTISEMENT

Şi da, transformările în trup nu sunt uşoare, ori lumea este încă agitată, aflată într-o profundă stare de alegere. Mă hrănesc diferit de majoritatea oamenilor. Sunt vegetariană, mă îndrept spre a fi vegana şi nu fumez, nu consum alcool.

Nu vreau să împiedic pe nimeni să se exprime cum doreşte, deci nu fac o reclamă din asta”, a mărturisit artista care susține că nu-și mai găsește locul în textele artei care sunt pline de cruzime şi violenţă.

Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la "taxa pe darul de nuntă". Ciolacu explică impozitul de 70% pe veniturile nejustificate
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei...
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei de la omul de afaceri care l-a denunțat
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate...
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate juca un rol de lider în UE” | EXCLUSIV
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura femeie care nu are dreptul să poarte costum de baie”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?