Life

Actrița iubită de milioane de români care ar fi ajuns să vândă lumânări la Biserică. Era de o frumusețe răpitoare, dar a renunțat la scenă

Artista adorată de oameni care a luat calea credinței. A fost văzută vânzând lumânări la lăcașurile de cult. A fost o femeie superbă.
03.06.2023 | 19:00
Actrita iubita de milioane de romani care ar fi ajuns sa vanda lumanari la Biserica Era de o frumusete rapitoare dar a renuntat la scena
Artista adorată de oameni care a luat calea credinței. A fost văzută vânzând lumânări la lăcașurile de cult. A fost o femeie superbă. Sursa foto: cinemagia.ro
ADVERTISEMENT

Actriţa iubită de milioane de români care ar fi ajuns să vândă lumânări la biserică. Era de o frumuseţe răpitoare, dar a renunţat la scenă la scurt timp după Revoluție. Care au fost motivele care au împins-o să ia această decizie.

Artista adorată de oameni care a luat calea credinței. A fost văzută vânzând lumânări la lăcașurile de cult. A fost o femeie superbă

Artista adorată de oameni care a luat calea credinței s-a născut pe 11 iulie 1955, la Arad, și a urmat studiile teatrale la I.A.T.C. București – secția actorie. A jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, dar în 1981 s-a transferat prin concurs la Teatrul Lucia Sturza Bulandra din București.

ADVERTISEMENT

În plus, a făcut parte din distribuția filmelor Domnişoara Cristina și Să mori rănit din dragoste de viaţă. Este vorba de Mariana Buruiană care a fost o prezenţă feminină aparte în lumea teatrului şi a filmului românesc.

Cunoscuta actriță a demisionat în 1995 de la Teatrul Bulandra pentru a putea colabora la Danaidele de Eschil, în regia lui Silviu Purcărete. Piesa a fost pusă în scenă la Teatrul din Craiova. Cam în aceeași perioadă a ales să renunțe la profesia sa.

ADVERTISEMENT

S-a retras brusc din lumina reflectoarelor, șocul fiind unul mare pentru că avea lumea la picioare. Unii spun că a plecat din teatru pe fondul unor controverse avute cu directorul teatrului la care lucra, Virgil Ogășanu.

Acesta i-ar fi reproșat implicarea în unele activități politice, precum cele din Piața Universității din 1990. Alții spun că artista s-a dedicat vieții creștine pentru că își dorea liniște și pace după ce viața personală pe care o avusese. Divorțase și avea un film care a murit la numai 49 de ani.

ADVERTISEMENT

În vremea în când își căuta calea, înainte de a ajunge în Apuseni, a fost văzută în timp ce vindea lumânări în fața unei Biserici. De când nu mai este persoană publică a scris Taina mărturisirii și Doctrina Kabbalei –  filosofia religioasă a evreilor. Mariana Buruiană a tradus numeroase volume cu tematică religioasă.

Mariana Buruiană, adevărul despre renunțarea la actorie

Mariana Buruiană a spus adevărul despre renunțarea la actorie într-un interviu pentru glsa.ro. Actrița în vârstă de 67 de ani susține că a plecat din condițiile oferite de societate și din limitări. În plus, a scos la iveală faptul că îi place să scrie, să mediteze și să se roage.

ADVERTISEMENT

„Am bucuria dezlegării a generaţii întregi care au purtat suferinţe… şi pot reda prin scris parte din aceste experienţe. Bucuriile scrisului au fost mult mai mari decât ale scenei.

Şi da, transformările în trup nu sunt uşoare, ori lumea este încă agitată, aflată într-o profundă stare de alegere. Mă hrănesc diferit de majoritatea oamenilor. Sunt vegetariană, mă îndrept spre a fi vegana şi nu fumez, nu consum alcool.

Nu vreau să împiedic pe nimeni să se exprime cum doreşte, deci nu fac o reclamă din asta”, a mărturisit artista care susține că nu-și mai găsește locul în textele artei care sunt pline de cruzime şi violenţă.

ADVERTISEMENT