Life

Actrița Viorica Vodă, discurs tulburător la Premiile Gopo: ”Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”

Viorica Vodă (45 de ani) a avut un moment de sinceritate pe scena Premiilor Gopo, unde a vorbit despre hărțuirea sexuală din lumea filmului. Actrița a recunoscut că a recurs la terapie.
04.05.2022 | 15:20
Actrita Viorica Voda discurs tulburator la Premiile Gopo Am facut psihoterapie ani de zile pentru hartuirea sexuala din sistem
Viorica Vodă, moment de sinceritate la Premiile Gopo. A vorbit despre abuzurile din lumea artistică. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Vedeta a fost prezentă pe scena evenimentului care s-a desfășurat marți, 3 mai 2022, unde și-a luat inima în dinți și a vorbit despre un rol care i-a marcat viața. Actrița a dezvăluit cum a fost privită pentru interpretarea din Filantropica.

Viorica Vodă, moment de sinceritate la Premiile Gopo. A vorbit despre abuzurile din lumea artistică

Viorica Vodă avea numai 25 de ani când a primit rolul Dianei Dobrovicescu în producția Filantropica. Actrița era o tânără blondă de care se îndrăgostește personajul principal Ovidiu Gorea, interpretat de Mircea Diaconu.

ADVERTISEMENT

La 2o de ani de la lansarea producției, în regia lui Nae Caranfil, vedeta a mărturisit că a fost nevoită să meargă la psihoterapeut ani la rând pentru că a fost de multe ori hărțuită sexual în domeniul artistic, fiind confundată cu rolul jucat.

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.

ADVERTISEMENT

Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. 

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

ADVERTISEMENT

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare”, a spus Viorica Vodă pe scena de la Premiile Gopo, notează culturaladuba.ro.

Viorica Vodă, mesaje din partea colegilor de breaslă. Ce i-au transmis

Declarația actriței a fost întâmpinată cu foarte mare ușurință de vedetele prezente la evenimentul de decernare. Unele persoane publice au văzut confesiunea artistei ca un lucru normal, în timp ce o altă vedetă a avut un alt punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Mara Nicolescu, cea care interpretează rolul Mirunei în filmul Filantropica, a declarat că totul i s-a părut „minunat” la filmările celebrei producții și că nu s-a confruntat cu o experiență similară, asta pentru că era iubită lui Nae Caranfil.

„Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricăi, pe mine nu m-au confundat”, a declarat actrița la Premiile Gopo, mai arată sursa menționată mai devreme.

„Da, dar tu erai iubita lui Nae și pe mine m-au cofundat cu tine, de aceea m-au abordat”, a încheiat Viorica Vodă, care a dat dovadă de un curaj uriaș să vorbească despre acest subiect sensibil.

Momentul a fost comentat și de Petronela Rotar, care este o scriitoare cunoscută și un psihoterapeut celebru. Dezvăluirea emoționantă și încărcată poate fi văzută la minutul 4.40.00, în filmarea de mai jos.

ADVERTISEMENT
Tags: