Fotbal international

Sandro Tonali şi-a împlinit visul din copilărie! Scrisoarea emoţionantă de acum zece ani: “Santa Lucia, aş vrea echipamentul lui AC Milan”

10.09.2020 | 18:35
Sandro Tonali sia implinit visul din copilarie Scrisoarea emotionanta de acum zece ani Santa Lucia as vrea echipamentul lui AC Milan
ADVERTISEMENT

Sandro Tonali are o poveste emoționantă care îi va face pe fanii ,,diavolilor roșii” să îl adopte rapid pe tânărul fotbalist care și-a dorit toată copilăria să îmbrace tricoul lui AC Milan, lucru pe care l-a reușit după doar zece ani.

Mijlocașul central crescut de Brescia a făcut un gest super înaintea transferului la AC Milan, când l-a sunat pe modelul său de fotbalist, Gennaro Gattuso și i-a cerut voie să joace cu numărul 8, număr cu care marele fotbalist al lui Milan a făcut furori pe San Siro.

ADVERTISEMENT

Sandro Tonali a fost împrumutat de AC Milan în acest sezon la Brescia, dar are opțiune de transfer în vara anului viitor, iar suma totală pe care Milan ar putea să o plătească Bresciei, ar putea ajunge la nu mai puțin de 35 de milioane de euro cu bonusurile de performanță.

Sandro, ,,Noul Pirlo” i-a cerut voie lui Gattuso să joace cu numărul 8, lucru pe care l-a făcut și Gennaro cu Donadoni”

Coincidență sau nu, și Gattuso a făcut același lucru când a venit la Milan, i-a cerut voie lui Roberto Donadoni, fostul mare jucător al lui Milan și actual antrenor la Parma și Bologna: ,,Nu trebuie să-mi ceri permisiunea, dar e un gest frumos, același lucru l-am făcut și eu, l-am sunat pe Roberto Donadoni înainte să iau numărul opt”, i-ar fi transmis Gattuso puștiului.

ADVERTISEMENT

Gattuso a vrut să-i arate lui Sandro ce înseamnă să porți tricoul Milanului și i-a dat un sfat prietenesc: ,,Te sfătuiesc să fii serios, tricoul Milanului este greu. Să asculți de toți cei de la Milan”.

Scrisoarea puştiului Tonali de acum zece ani

“Santa Lucia, aș vrea echipamentul complet al lui Milan: șort, tricou și jambiere, PlayStation 3, cu FIFA 2011 și o masă de fussball. Nu-ți face griji, nu e nevoie să mi le aduci pe toate, știu că trebuie să duci cadouri la milioane de copii.

ADVERTISEMENT

Santa Lucia, ți-aș mai cere altceva, un încărcător pentru PSP. Și, dacă-mi poți spune: voi deveni fotbalist? Te iubesc! Aș vrea să devin un sfânt ca tine, vrei să mă ajuți să devin un sfânt? Și îmi mai poți aduce un tricou pentru unchiul meu care ne ajută foarte mult pe mine și pe familia mea. Aș vrea un tricou al lui Inter original sau nu neapărat autentic, dar să aibă șarpele pe spate”, era scrisoarea lui Sandro Tonali pe când avea 10 ani.

Micul Sandro Tonali in tricoul lui Milan si scrisoarea acestuia. Sursa foto: facebook AC Milan
Acum 10 ani, Sandro Tonali i-a trimis o scrisoare ,,Mosului”, in care ii cerea tricoul Milano AC, iar acum a semnat cu ,,diavoli”

Sandro Tonali a avut oferte de la Manchester United și Barcelona

Președintele Bresciei a spus că tânărul fotbalist de 20 de ani a fost curtat intens de ce cele mai multe dintre marile cluburi ale Europei și a avut oferte chiar de la Barcelona și Manchester United, dar Sandro nu a vrut să audă de nicio ofertă.

ADVERTISEMENT

,,De îndată ce a auzit că Milan e interesată de el, Sandro nu a vrut să mai audă de nicio altă ofertă. Manchester United și Barcelona au făcut oferte, dar băiatul e îndrăgostit de Milan și a fost foarte entuziasmat când a aflat că rossonerii îl vor”, a dezvăluit Massimo Cellino, patronul și președintele clubului Brescia.

Paolo Maldini, o altă mare glorie a lui Milan, acum director tehnic, și-a arătat și el satisfacția după acest transfer: ,,Suntem fericiți să îl primim pe Sandro în familia noastră. Suntem convinși că va avea o contribuție importantă la construirea unui viitor plin de satisfacții imense”, a spus Maldini.

  • 32 de milioane de euro este cota de piață a lui Tonali, potrivit transfermarkt.com
  • 6 goluri și 16 pase decisive a adunat Sandro în 89 de meciuri la Brescia
ADVERTISEMENT