Acum 21 de ani, Totti debuta la Roma şi semăna cu Torje

Astăzi este o zi specială pentru Francesco Totti, care împlineşte 37 de ani. Jucătorul Romei este unul dintre cei mai fideli fotbalişti din lume. N-a jucat la nici o altă echipă în afară de...
27.09.2013 | 20:11
Acum 21 de ani Totti debuta la Roma si semana cu Torje

Astăzi este o zi specială pentru Francesco Totti, care împlineşte 37 de ani. Jucătorul Romei este unul dintre cei mai fideli fotbalişti din lume. N-a jucat la nici o altă echipă în afară de Roma. Este căpitanul echipei de peste un deceniu. Asta nu este tot, Totti a înregistrat cifre impresionante în tricoul Romei. 540 de meciuri. A marcat 228 de goluri în cei 21 de ani la gruparea din Cetatea Eternă. Probabil cifrele erau şi mai spectaculoase dacă nu se retrăgea de la naţionala Italiei în 2006, imediat după ce a cucerit Cupa Mondială împreună cu Squadra Azzurra. 58 de prezenţe a bifat pentru Italia, marcînd de 9 ori. A jucat la toate echipele de naţionale ale Italiei, începînd cu Under 15 şi sfîrşind cu echipa mare. El e Francesco Totti!

aaa10

Joacă pînă la 41 de ani, iar apoi se mută în birou

Francesco Totti a semnat în urmă cu aproximativ o săptămînă un nou contract cu AS Roma, care va fi valabil pînă în septembrie 2016. Atunci, atacantul italian va avea 40 de ani! Căpitanul Romei va încasa un salariu anual de 3,5 milioane de euro. Asta nu e tot. Oficialii clubului roman i-au pregătit un contract inedit. Mauro Baldissoni, cel care a condus negocierile cu Francesco Totti şi totodată managerul general al echipei, i-a propus fotbalistului un post în birourile clubului din Roma. Acest lucru se va întîmpla după încheierea contractului de jucător profesionist. Totti a acceptat propunerea inedită a oficialilor romani fără să stea pe gînduri. Aşadar, în afară de cei 3 ani, Totti va mai sta cel puţin 5 ani la clubul roman. Din 2016 şi pînă în 2021, jucătorul va fi ambasadorul lui AS Roma.

untitled-1

Rege în teren, “naiv” în afara lui

Fanii lui Roma îl iubesc la nebunie pe Totti, însă nu se feresc să-l ironizeze atunci cînd mai scoate vreo ”perlă”. Imaginaţi-vă un Claudiu Răducanu puţin mai ”şcolit” şi aveţi ca rezultat IQ-ul lui Francesco Totti. De-a lungul timpului au apărut mai multe glume despre Totti. Puteţi să vă delectaţi cu două dintre cele mai amuzante dintre ele în rîndurile următoare.
Aţi auzit veştile tragice? Biblioteca lui Totti a luat foc! Şi da, din păcate, ambele cărţi au ars. Totti a fost extrem de supărat, deoarece nu reuşise să o coloreze pe ultima.

Totti încearcă să termine un puzzle. Îi ia aproximativ 4 luni. După o perioadă se uită pe cutie şi vede ”pentru 2-3 ani”. Ce tare! Sînt un geniu, îşi spune italianul!

Soccer - 2006 FIFA World Cup Germany - Final - Italy v France - Olympiastadion - Berlin

Lucruri mai puţin ştiute despre Totti:

* A fost ambasadorul UNICEF în 2003
* Nunta cu actuala sa soţie, Ilary Blasi, a fost transmisă în direct la televizor. Toată cîştigurile în urma transmisiunii au fost donate în scopuri caritabile
* Are o colecţie impresionantă de tricouri. De la cele de rugby, baschet sau baseball pînă la cele de fotbal.

W020050620405731726835

În 2010 a semnat un contract cu Party Poker. Totti joacă ori de cîte ori are timp pe mondul online. ”Tottigoal” este pseudonimul italianului.

55504_francesco-totti-football-venice

8 ani avea Francesco Totti cînd a fost înregistrat la Fortitudo, o şcoală de fotbal din Roma.
228 de goluri a marcat Totti în Serie A, fiind liderul la zi al golgheterilor din toate timpurile al campionatului din Peninsulă.

Totti1993-1995

Poate că nu sînt foarte multe asemănari între Gabi Torje şi Francesco Totti ca stil de joc, însă ca aspect al feţei italianul semăna, pe cînd avea 20 de ani, foarte bine cu românul!

torje-cauza-pierduta-pentru-udine-impresarul-sau-il-propune-din-nou-cfr-ului1375087217