Alegeri 2024

“Acum, Klaus Iohannis e un nimeni!”. Ludovic Orban l-a făcut praf pe preşedintele României, la “Sport şi Politică”

Ludovic Orban a făcut declarații dure cu privire la președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul emisiunii “Sport şi Politică”.
03.06.2024 | 19:16
Acum Klaus Iohannis e un nimeni Ludovic Orban la facut praf pe presedintele Romaniei la Sport si Politica
Ludovic orban îl acuză pe Klaus Iohannis că nu a mai făcut nimic în al doilea mandat la Cotroceni Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, copreşedinte al Alianţei Dreapta Unită, a vorbit la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK, despre peisajul actual din politica românească, în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

Ludovic Orban, declarații dure cu privire la președintele Iohannis

Pe lângă subiectele de actualitate, Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii “Sport şi Politică” a atins și o temă „sensibilă”. I-a lansat o întrebare de baraj lui Ludovic Orban, referitoare la relația liderului Forței Dreptei cu președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Amintindu-i că în urmă cu patru ani participau împreună la evenimente, Ludovic Orban din fotoliul de premier, iar Klaus Iohannis din cel de șef al statului, Horia Ivanovici l-a întrebat pe fostul prim-ministru „Ce mai face prietenul dumneavoastră, Klaus Iohannis?”.

„Nimic. Cât timp am fost premier l-am ținut implicat în problemele guvernării. A și arătat interes și preocupare. Am avut o colaborare și în foarte multe puncte a participat. Părea că e cu totul și cu totul alt om”, a răspuns Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

La întrebarea „cine este acum Klaus Iohannis, după patru ani”, liderul Forța Dreptei a făcut o afirmație dură: „Acum, Klaus Iohannis e un nimeni! Încă e președintele României, e candidat la NATO, dar se susține el pe el, altcineva nu-l susține.

Vă spun sincer, a ajuns deja jenant să te cramponezi de o candidatură care nu a fost până acum susținută de nimeni. Inițial am tăcut din gură, n-am zis nimic, pentru că întotdeauna când a fost vorba de un român pentru o funcție internațională importantă, eu întotdeauna am susținut candidaturile.

ADVERTISEMENT

Am tăcut, trei luni de zile n-am zis nimic. Dar acum, să te cramponezi de această candidatură… Am crezut inițial că este vorba de o coalizare a flancului estic, care privește într-un mod diferit problematica la nivelul NATO decât privesc, să spun, țările din vest, și că această candidatură exprimă practic această particularitate a viziunii țărilor din flancul estic care să creeze o mai mare mobilizare a NATO pentru apărarea flancului estic.

Așa am crezut inițial, dar nu e vorba de asta. La ora actuală este clar. Până și Turcia a declarat susținerea pentru Rutte. Ungaria, Slovacia nu au spus niciodată că-l susțin pe Iohannis”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

„Cineva i-a schimbat personalitatea. L-a făcut mai leneș, mai indolent”

Liderul Forța Dreptei susține că această candidatură a lui Klaus Iohannis la șefia NATO ar putea chiar să facă un deserviciu României. Totodată, Ludovic Orban spune că președintele „nu a mai făcut nimic în al doilea mandat”, cu excepția excursiilor.

Politicianul a subliniat faptul că ar trebui făcută o comparație între nivelul de implicare din primul mandat și cel din al doilea mandat al președintelui Iohannis. Ludovic Orban mai spune că nu înțelege această schimbare majoră a șefului statului.

„Am și zis la un moment dat, în glumă evident, că probabil a fost înlocuit cu vreo sosie. Sau prin telepatie cineva i-a schimbat personalitatea. L-a făcut mai leneș, mai indolent, mai lipsit de empatie, mai nepăsător față de soarta României”, a adăugat Orban.

“Acum, Klaus Iohannis e un nimeni!”. Ludovic Orban l-a făcut praf pe preşedintele României, la “Sport şi Politică”

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO