Life

Destinul tragic al boss-ului Survivor. Drama secretă care i-a marcat existența milionarului Acun Ilicali: a rămas orfan de ambii părinți

Acun Ilcali, turcul care a revoluționat industria televiziunii din România, are o poveste de viață extrem de interesantă și mai puțin cunoscută publicului larg. El și-a pierdut ambii părinți într-un accident auto.
24.03.2022 | 10:45
Destinul tragic al bossului Survivor Drama secreta care ia marcat existenta milionarului Acun Ilicali a ramas orfan de ambii parinti
Acun Ilıcalı, turcul care stă în spatele succesului Survivor România / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Acun Ilicali, șeful companiei Acun Medya, care produce show-ul Survivor România în Republica Dominicană, este mai puțin cunoscut în România însă e considerat un adevărat superstar în țara lui natală, Turcia. Deși acum este milionar în euro, destinul lui a fost marcat de o dramă uriașă care l-a marcat toată viața.

Acun Ilicali, boss-ul Survivor, și-a pierdut ambii părinți într-un accident auto

Acun Ilicali are 52 de ani și a studiat limba engleză la Universitatea din Istanbul, pe care a abandonat-o după ce a început să lucreze de la o vârstă fragedă. În tinerețe, el și-a deschis un magazin de articole vestimentare numit Bagtat Caddesi, care însă a dat faliment. După eșecul în afaceri, Acun s-a angajat ca reporter la postul turc de televiziune Show.

ADVERTISEMENT

A fost un moment decisiv în viața și cariera viitorului milionar, care se confrunta, la acea dată, cu o mare dramă nu doar pe plan profesional ci și pe cel personal. În 1989, pe vremea când Acun Ilcali avea doar 20 de ani, el avea să-și piardă ambii părinți într-un tragic accident auto. Evenimentul avea să marcheze definitiv destinul tânărului Acun, care a realizat că va trebui să se descurce de unul singur în viață. Superstarul turc evită și astăzi să vorbească despre această întâmplare dramatică, deși au trecut mai bine de trei decenii de atunci.

Cum a ajuns Acun de la simplu reporter sportiv, la mogul media

La 22 de ani, Acun Ilicali a devenit reporter sportiv, iar în 2004, el și-a deschis propria companie de producție, Acun Medya, care s-a impus rapid în industria televiziunii din Turcia. În 2008, Ilcali a devenit unul din cei mai importanți contribuabili la bugetul țării sale și tot atunci a început să se extindă la nivel global.

ADVERTISEMENT

Acun Ilicali a intrat pe piața din România în 2018, cu show-urile Exatlon (filmat în Republica Dominicană) și Puterea Dragostei (filmat la Istanbul), producții care i-au adus încasări de 4 milioane de euro, conform FANATIK. Ulterior, el a produs Survivor România, show care a fost difuzat inițial de Kanal D, iar din 2022 a fost preluat de Pro TV.

În prezent, averea personală a lui Acun Ilicali este evaluată la peste 100 de milioane de dolari iar compania lui a devenit un adevărat gigant media, care are în portofoliu cele mai importante show-uri Tv din Turcia: ”The Voice”, ”Masterchef”, ”Got Talent” sau ”Power of Love”, deține două televiziuni și o platformă de streaming. Producțiile Acun Medya se difuzează astăzi pe 4 continente.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2022, Acun Ilicali a achiziționat echipa engleză de fotbal Hull City, din liga secundă, de la omul de afaceri egiptean Assem Allam, în schimbul a 24 de milioane de euro. Anterior, el investise o sumă consistentă la clubul olandez Fortuna Sittard, care joacă în Eresdivisie.

Acun Ilicali, bossul Survivor: ”Viața e un teren de joacă”

Acun Ilcali a fost căsătorit de 3 ori și are 4 fiice. În 1989, el s-a căsătorit cu Seda Basbug, care i-a dăruit o fiică și de care a divorțat în 1993. În 2003, el căsătorit din nou cu Zeynep Yilmaz, cu care are doi copii, iar al treilea mariaj a fost cu Seyma Subasi.

ADVERTISEMENT

”Cea mai mare pasiune a mea este să mă joc, să-i fac pe oameni să se joace și să se distreze, iar în același timp să am parte de propria distracție, pentru că viața este un teren de joacă”, este motto-ul lui Ilicali.

Acun Ilicali locuiește, cea mai mare parte a anului, în Republica Dominicană, acolo unde prezintă de aproape un deceniu Survivor Turcia. Turcul este considerat un investitor strategic în statul din Caraibe, datorită investițiilor majore pe care le-a făcut aici și a locurilor de muncă pe care le-a creat pentru populația din zonă.

Turcul obișnuiește să-și construiască o relație extrem de apropiată cu sportivii veniți din toată lumea. El a devenit foarte bun prieten și cu românii, preferatul lui fiind Giani Kiriță, care a participat la Exatlon sezonul 1 și care vorbește limba turcă la perfecție, din perioada în care juca la Bursaspor.

ADVERTISEMENT