News

Acuzat că s-a branșat ilegal la curent, Cătălin Boboc demisionează din PNL: ”Este cel mai decent gest politic”

În urma scandalului de marți, când a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent, Cătălin Boboc a anunțat că demisionează din PNL. Acesta promite că își va demonstra nevinovăția.
05.10.2022 | 12:52
Acuzat ca sa bransat ilegal la curent Catalin Boboc demisioneaza din PNL Este cel mai decent gest politic
Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un scandal uriaș a izbucnit, marți, în lumea politică. În presă au apărut informații și acuzații conform cărora un politician liberal ar fura curent.

Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL. Fostul secretar de stat de la Ministerul Muncii, acuzat că s-a branșat ilegal la curent

Cătălin Boboc, cel care a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, este acuzat că s-a branșat ilegal la curent.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, liberalul a dezmințit ferm acuzațiile și a spus că în spatele lor stau ”rivalități politice”. În apărarea sa, Boboc a postat pe contul său de Facebook un aviz de branșare, eliberat în 2007.

După câteva ore de la aceste acuzații, pentru ”a nu afecta imaginea partidului” din care face parte, Cătălin Boboc și-a anunțat demisia din PNL.

ADVERTISEMENT

Politicianul mai scrie, în online, că acesta ”este cel mai decent gest politic pe care îl pot face”. De asemenea, el mai promite că va face toate demersurile pentru a-și demonstra nevinovăția.

”Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită, și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse.

ADVERTISEMENT

Varianta auto-suspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluție, până la clarificarea situației. Voi reveni cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Am fost și sunt un om de partid, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 și până acum. Îi asigur de buna mea credință și cred că ne vom reauzi!”, scrie Boboc pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT

În perioada februarie 2021 – august 2022, Boboc a ocupat poziția de secretar de stat la Ministerul Muncii. El a mai fost președinte al organizației PNL Brăila, prefect al județului Brăila, precum și senator în legislatura 2012-2016.

ADVERTISEMENT