Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Acuzat de hărțuire sexuală, Devis Mangia a fost interzis în fotbalul maltez! Ce a decis Federația și ce trebuie să facă italianul pentru a mai putea antrena. Video exclusiv

Devis Mangia, acuzat de hărțuire sexuală, a fost interzis de către Federația de Fotbal din Malta. Ce trebuie să facă italianul pentru a mai putea antrena.
28.04.2023 | 12:34
Acuzat de hartuire sexuala Devis Mangia a fost interzis in fotbalul maltez Ce a decis Federatia si ce trebuie sa faca italianul pentru a mai putea antrena Video exclusiv
Devis Mangia a fost suspendat de Federația de Fotbal din Malta, după acuzațiile de hărțuire sexuală.
ADVERTISEMENT

Malta l-a suspendat pe antrenorul italian Devis Mangia, care a fost acuzat de hărțuire sexuală atât pe banca naționalei insulare, cât și la cârma Universității Craiova. Deși nu au existat dovezi pentru acuzațiile care i-au fost aduse, Federația de Fotbal din Malta l-a interzis pe antrenorul de 48 de ani în fotbalul maltez.

Acuzat de hărțuire sexuală, Devis Mangia a fost interzis în fotbalul maltez

Federația de Fotbal din Malta a luat o decizie radicală cu Devis Mangia, suspendat din funcția de antrenor al naționalei Maltei după ce a fost acuzat că ar fi protagonistul unui scandal sexual. Asociația Malteză de Fotbal a anunțat că nu sunt dovezi care să ateste acuzațiile aduse lui Devis Mangia, însă există suficiente probe pentru a susține suspiciunile, anunță Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Astfel, Consiliul de Administrație a decis ca Devis Mangia să fie suspendat temporar. Așadar, fostul antrenor al Universtității Craiova în perioada 2017-2019 nu va putea participa la vreun eveniment fotbalistic din Malta și va trebui să urmeze o serie de cursuri pentru ca dreptul de a antrena în fotbalul maltez să-i revină.

Devis Mangia este nevoit să se înscrie la un curs cu privire la limitele profesionale, care să fie aprobat de o o anumită autoritate și pe care trebuie să-l ducă la capăt în termen de șase luni. Decizia radicală luată de șefii fotbalului din Malta a fost publicată pe site-ul oficial, iar hotărârea poate fi atacată de antrenorul italian la recurs.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Devis Mangia a fost suspendat toamna trecută din funcția de selecționer al Maltei

Doi jucători ai naționalei Maltei au depus plângeri împotriva lui Devis Mangia pentru că antrenorul italian le-ar fi făcut propuneri indecente. Fost câștigător al Cupei României cu Universitatea Craiova, Devis Mangia a fost acuzat de Victor Pițurcă de faptul că i-ar fi făcut propuneri indecente și lui Răzvan Popa, fost apărător al echipei oltene.

Devis Mangia a răspuns acuzațiilor venite la acea vreme și a negat, precizând că informațiile care au ieșit la iveală nu sunt adevărate. „Este de datoria mea să specific faptul că nu am avut niciodată, nici acum, nici în trecut, o conduită care să afecteze integritatea personală sau sexuală a unei persoane, cu atât mai puțin a unui jucător sau membru al Federației. 

ADVERTISEMENT

Acestea sunt știri false și nefondate, care îmi dăunează grav demnitatea și reputația profesională. „În ciuda celor scrise, acest tip de comportament nici măcar nu a fost motivul deciziei Federației.

Dacă vor mai fi publicate informații de acest tip, îmi rezerv dreptul să mă adresez instanțelor pentru defăimare. Orice viitoare comunicare va fi făcută după un acord cu Federația din Malta, respectând contractul existent”, declara Devis Mangia în toamna anului trecut.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce Devis Mangia a fost acuzat în Malta de propuneri indecente asupra jucătorilor, mama fotbalistului Răzvan Popa a ieșit la lumină și i-a adus alte acuzații grave antrenorului italian.

ADVERTISEMENT
Tags: