ADVERTISEMENT
Fotbal international

Acuzat de homofobie după derby-ul cu Marseille, Neymar riscă o suspendare istorică! Cât poate sta pe bară

Autor: Bogdan Ciutacu | 22.09.2020 | 17:47
Acuzat de homofobie după derby-ul cu Marseille, Neymar riscă o suspendare istorică! Cât poate sta pe bară

Neymar este în centrul atenției tuturor în ultimul timp mai mult prin prisma scandalului cu Alvaro din timpul meciului cu Olympique Marseille, încheiat cu nu mai puțin de 5 cartonașe roșii, printre care și Neymar.

ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă Franceză încă analizează ceea ce s-a întâmplat pe teren, iar pedepsele ar putea fi istorice: 10 etape de suspendare, atât pentru Alvaro cât și pentru Neymar.

Regulamentele în Franța sunt foarte drastice și orice insulte referitoare la ideologie, rasă, naționalitate sau etnie, atrag suspendări între 9 și 10 etape, potrivit jurnaliștilor de la L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Francezii nu se se joacă: încă două săptămâni de deliberări până la luarea unei decizii

Oficialii celor de la PSG și Olympique Marseille colaborează cu reprezentații forului și trimit filmările camerelor de pe stadion pentru a clarifica situația.

Dacă fotbaliștii vor primi pedeapsa maximă, 10 etape de suspendare, ei nu vor mai juca pana în 2021 în Ligue 1, ceea nu s-a mai întâmplat în istoria campionatului francez.

ADVERTISEMENT

Neymar s-a șicanat cu Alvaro încă din startul partidei, iar după meci, brazilianul a răbufnit pe twitter, acuzându-l de lucruri extrem de grave pe Alvaro și deși fotbalistul lui PSG a primit deja o suspendare de două etape, aceasta s-ar putea mări considerabil.

Francezii de la RMC Sport au descoperit că o televiziune din Spania a analizat contrele în care au fost implicați cei doi fotbaliști, iar Neymar nu a dat nici el înapoi atunci când a venit vorba despre insulte. Fostul fotbalist de la FC Barcelona i s-ar fi adresat lui Gonzalez folosind apelativul „puto maricon”, unul extrem de ofensator în limba spaniolă și cu puternice conotații homofobe.

ADVERTISEMENT

După incidentele din timpul partidei PSG – Marseille, în care s-au acordat 5 cartonașe roșii și 17 cartonașe galbene, s-au dictat în total 14 etape de suspendare, dar suspendările lui Neymar și Alvaro ar putea adauga încă 18 etape de suspendare:

  • Layvin Kurzawa (PSG) – 6 etape
  • Jordan Amavi (Marseille) – 3 etape
  • Neymar (PSG) – 2 etape
  • Paredes (PSG) – 2 etape
ADVERTISEMENT

Clasicul Franței în materie de rivalitate a stabilit un record fără precedent în istoria fotbalului francez: nu mai puțin de 17 cartonașe galbene, dintre care cinci roșii în aceeași fază.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!