ADVERTISEMENT
News

Acuzat de șantaj, Gelu Puiu a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului

Autor: Adrian Baciu | 20.04.2021 | 15:43
Acuzat de șantaj, Gelu Puiu a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului
Acuzat de șantaj, Gelu Puiu a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului. Sursa foto: Facebook

Gelu Puiu, secretarul de stat pentru domeniul pădurilor din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a demisionat marți din funcție, după ce o anchetă jurnalistică a arătat că acesta ar fi recurs la acțiuni de amenințare a unor șefi de direcții silvice din țară.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, Recorder a publicat o investigație care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei ”campanii de șantaj” coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Anunțul demisiei lui Puiu din cadrul acestui minister a fost oficializat chiar de premierul Florin Cîțu, cel care a anunțat, într-o conferință de presă, că i-a acceptat plecarea de la Mediu.

Gelu Puiu a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, după acuzațiile de șantaj

”În primul rând vreau să vă anunț că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Gelu Puiu din această funcție vine la doar câteva ore după ce, potrivit unor înregistrări făcute publice de Recorder, mai mulți directori de direcții silvice au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de intimidare coordonate de oficial.

Din materialul publicat marți de acest site, reiese că operațiunea de intimidare a fost pusă în practică chiar de secretarul de stat Gelu Puiu. Acesta apare într-o înregistrare în care se laudă în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Lanțul neregulilor sale nu se oprea aici. Ulterior, Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe situația, care se interesa dacă funcțiile din țară au fost eliberate.

ADVERTISEMENT

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului din Guvernul Ludovic Orban, Costel Alexe.

Un deputat USR PLUS, reacție vehementă după acest caz: ”Ciuma galbenă”

Un coleg de coaliție al premierului Cîțu, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, a reacționat extrem de dur pe Facebook după apariția acestei investigații.

ADVERTISEMENT

”INCREDIBIL! CIUMA GALBENĂ! Șantaj în fruntea Guvernului din partea unor membri PNL!

Priviți această anchetă extraordinară a jurnaliștilor de la Recorder. Se întreba zilele trecute domnul Câțu unde este MAFIA de care vorbesc cei de la USR-PLUS, simplu, în foarte multe situații este chiar la vârful PNL.

ADVERTISEMENT

De exemplu, ce va face domnul Câțu cu acest mafiot de la PNL pe nume Gelu Puiu, Secretar de stat la Mediu, cel mai influent liberal în acest domeniu!? Îl va demite?

Sau ce va face cu un alt mafiot, Costel Alexe, îl va da ca model de corectitudine? Simplu. Nimic! Niște mafioți”, acuză parlamentarul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!