Fotbal international

Acuzaţie teribilă din partea unui fost arbitru de top din Spania: “90% dintre arbitri sunt cu Real Madrid, 10% cu Barcelona”

21.05.2020 | 18:47
Acuzatie teribila din partea unui fost arbitru de top din Spania 90 dintre arbitri sunt cu Real Madrid 10 cu Barcelona
ADVERTISEMENT

Cotidianul catalan El Mundo Deportivo redă declaraţia şocantă a unui nume de top din arbitrajul spaniol şi fost arbitru FIFA. Acuzație teribilă care vine din partea unui fost arbitru de centru extrem de cunoscut și care a condus inclusiv partide din El Clasico.

Acum e comentator la un post de televiziune

Este vorba de Eduardo Iturralde Gonzales, care are la activ 291 de meciuri conduse în La Liga, pe lângă altele numeroase partide conduse în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Itturalde Gonzales este acum comentator la postul TV la Cadena Ser în cadrul emisiunii El Larguero. Arbitrul din Țara Bascilor spune lucrurilor pe nume cu o nonșalanță care stupefiază.

Discuția a fost începută în 2014

“90 la sută dintre arbitri sunt cu Real Madrid și 10 la sută sunt cu Barcelona!”. Cu alte cuvinte, nici unul nu e cinstit, doar că sfera de influență a echipei di capitală Spaniei este incomparabil mai mare.

ADVERTISEMENT

În 2014, pe programul Tiki Taka de la Marca TV, Iturralde s-a răspândit deja despre teoria sa despre apartenența sentimentală a arbitrilor de către echipe.

Cum explică aceste afinități

„Arbitrii de fotbal spanioli nu vin de pe Marte. Deveniți arbitru pentru că vă place fotbalul și, dacă vă place fotbalul, nu cred că există cineva care să nu-i placă o echipă.

ADVERTISEMENT

Am norocul că m-am născut în Bilbao, iar la Bilbao oamenii sunt  cu Athletic. Cu toate acestea, în restul Spaniei majoritatea sunt cu  Real Madrid sau Barcelona, ​​deoarece sunt echipe câștigătoare, și așa este.

Nu a vorbit nimic despre marile erori în favoarea lui Real și a Barcelonei în Europa

Și atunci și arbitrii, care sunt tot oameni, gândesc la fel și cei mai mulți sunt cu Real Madrid” –  a spus el înainte de a specifica, pentru a mai ]ndulci din acuzații:„ Și asta nu înseamnă că atunci când fluieră pentru Madrid nu sunt profesioniști “.

ADVERTISEMENT

Ce nu a pomenit Itturalde Gonzales în comentariile sale sunt evidentele ajutoare primite de Real Madrid și Barcelona în meciurile din cupele europene, notorii fiind pentru prima echipă meciurile cu Juventus și cu Bayern Munchen, iar pentru catalani celebra confruntare retur cu PSG.

ADVERTISEMENT