News

Acuzații de ipocrizie la adresa liderilor G7. Ar fi încălcat distanțarea socială la o petrecere pe plajă

Șefii de stat prezenți la summit-ul G7 au participat la o petrecere găzduită de Boris Johnson pe plaja Carbis Bay.
13.06.2021 | 18:15
Acuzatii de ipocrizie la adresa liderilor G7 Ar fi incalcat distantarea sociala la o petrecere pe plaja
ADVERTISEMENT

Criticii susțin că liderii G7 au participat la un eveniment în aer liber cu băutură şi mâncare, în contextul în care astfel de activităţi sunt încă interzise pentru nunţi.

Acuzații de ipocrizie la adresa liderilor G7. Ar fi încălcat distanțarea socială la o petrecere pe plajă

Downing Street (reședința premierului britanic) a negat că petrecerea pentru liderii G7, care a avut loc sâmbătă pe plaja Carbis Bay, ar fi încălcat regulile de distanţare socială.

ADVERTISEMENT

Voci din industria organizării de evenimente au spus că șefii de stat au participat la o petrecere în timp ce nunţile sunt încă interzise.

Restricţiile privind nunţile sunt în vigoare din 20 martie iar evenimentele de acest fel pot fi organizate cu 30 de persoane.

ADVERTISEMENT

Liderii G7 au asistat la un show acrobatic al forţelor Red Arrows de pe plajă.

Wilfried Johnson
Fiul premierului britanic a fost în centrul atenției Foto: Simon Dawson / No10 Downing Street

“Evenimentul de aseară a fost organizat în deplină siguranţă, în conformitate cu regulile în vigoare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

A fost o adunare informală a liderilor celor şapte naţiuni şi în privat… dar se poate vedea că a fost o atmosferă relaxată care le-a dat ocazia şefilor de state să discute în afară unui cadru formal”, a precizat purtătorul de cuvânt al premierului britanic, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt a mai spus că cei care participă la summit au fost testaţi zilnic şi evenimentul a avut loc în aer liber.

Gazdele petrecerii au fost premierul britanic Boris Johnson și soția sa Carrie.

Mâncarea pentru grătar, care a avut loc în fața hotelului în care au loc întâlniri, a fost preparată de bucătarul local Simon Stallard de la Hidden Hut din Portscatho, în timp ce gătea scoici, gheare de crab Curgurrell și macrou Portscatho pentru început, relatează CornwallLive.

ADVERTISEMENT

Ca fel principal petrecăreții au fost serviți cu filet Moorland și homar Newlyn, iar ca desert s-au delectat cu prăjituri Beach Hut.

Duminică a fost ultima zi a summit-ului G7, iar la finalul programului, președintele SUA, Joe Biden, și soția sa Jill vor merge la Windsor unde îi așteaptă regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT
Tags: