News

Acuzații grave după un focar de Covid izbucnit la IPJ Ilfov: ”DSP se preface că nu existăm!”

22.11.2020 | 19:12
Acuzatii grave dupa un focar de Covid izbucnit la IPJ Ilfov DSP se preface ca nu existam
ADVERTISEMENT

Un focar de Covid 19 izbucnit la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov a adus acuzații extrem de grave îndreptate către Direcția de Sănătate Publică din județ.

Potrivit publicației Gândul, IPJ Ilfov traversează zile foarte complicate, după ce polițiști de la toate structurile dar și de la Posturile de Poliție din localități au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cadrele din Poliție afirmă că, în ciuda faptului că s-au făcut numeroase solicitări oficiale către Direcția de Sănătate Publică (DSP), nu s-a primit niciun răspuns.

Acuzații grave după un focar de Covid izbucnit la IPJ Ilfov: ”DSP se preface că nu existăm!”

La nivelul instituției din Ilfov ar fi izbucnit un focar de infecție cu COVID-19, iar sursele din interiorul IPJ spun că au fost afectate aproape toate structurile, în special acolo unde polițiștii sunt nevoiți să interacționeze cu cetățenii.

ADVERTISEMENT

Publicația citată, care prezintă afirmații ale angajaților din Poliție, scrie că au fost afectate de infectarea cu noul coronavirus Serviciul de Investigații Criminale, unde au fost depistați pozitiv mai bine de 10 polițiști, Serviciul Acțiuni Speciale, unde s-ar fi îmbolnăvit 6 luptători, Serviciul Poliției Rutiere, dar și agenți de la Posturile de Poliție, în special cele din Voluntari și Măgurele.

În ciuda faptului că DSP ar fi fost informată despre situația gravă de la IPJ, nimeni de la instituția de Sănătate Publică nu a luat vreo măsură legată de această problemă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii s-au testat pe banii lor”

Singurele măsuri de ordin epidemiologic de la IPJ Ilfov au fost luate de către conducerea instituției. S-a dispus la dispus dezinfectarea spațiilor și s-a stabilit o decalare a turelor, în așa fel încât să se evite aglomerarea, iar polițiștii să interacționeze cât mai puțin unii cu ceilalți.

În ceea ce privește testarea cadrelor din Poliție, IPJ Ilfov dezvăluie că toți polițiștii s-au testat pe banii lor, deși ”au plătit o viață asigurări de sănătate”.

ADVERTISEMENT

”Au fost sesizați de nenumărate ori, dar nu au răspuns niciodată. Toți polițiștii bolnavi s-au testat pe banii lor, deși au plătit o viață asigurări de sănătate”, au spus sursele IPJ pentru cei de la Gândul.

De la începutul pandemiei, în România au murit patru polițiști din cauza noului coronavirus. Primul deces s-a înregistrat la IPJ Olt, după care au urmat alți trei colegi ai acestuia, din cadrul inspectoratelor județene de la Brașov, Timiș, Gorj și Buzău.

ADVERTISEMENT
Tags: