Sport

Acuzaţii grave la adresa lui Gigi Becali în presa bulgară. Ar fi ajutat un miliardar să fugă din ţară şi-l găzduieşte în Dubai

21.05.2020 | 18:51
Acuzatii grave la adresa lui Gigi Becali in presa bulgara Ar fi ajutat un miliardar sa fuga din tara sil gazduieste in Dubai
ADVERTISEMENT

Presa din Bulgaria îl acuză pe Gigi Becali că ar fi fost implicat în planul de scoaterea din ţară a lui Vasil Bojov, patronul clubului Levski Sofia. Cel care ar fi coordonat totul este Ivan Savvidis, patronul lui PAOK, echipa care, antrenată în trecut de Răzvan Lucescu, a câştigat titlul în Grecia.

Un miliardar bulgar fugar locuieşte în casa lui Gigi Becali din Dubai

Vasil Bojkov a fost găsit vinovat pentru evaziune fiscală, conducerea unui grup de crimă organizată, şantaj, tentativă de mituire a unui înalt oficial şi încălcarea proprietăţii intelectuale în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Cu o avere estimată la circa 1,3 miliarde de euro, bulgarul ar datora 359 de milioane de euro statului, contravaloarea impozitelor neplătite de-a lungul timpului.

Legătura cu Gigi Becali a fost făcută de jurnalistii bulgari prin prisma faptului că acesta s-ar afla, din 17 ianuarie, la Dubai, unde locuieşte într-un apartament deţinut de patronul FCSB.

ADVERTISEMENT

Cel responsabil de fuga miliardarului ar fi omologul său de la PAOK, Ivan Savvidis, personaj controversat, pe care jurnaliştii bulgari l-au numit „omul principal al intereselor Kremlinului în Grecia“.

Vasil Bojkov, apropiat de familia Becali

Despre Vasil Bojkov se ştie că are legături cu un alt Becali. Ioan Becali a fost implicat la clubul din Sofia, unde a fost „un fel de paznic, să nu-i lase pe jucători să fure banii“, după cum declara el însuşi.

ADVERTISEMENT

Cei doi se cunosc din anii ’90, iar în perioada în care Ioan Becali se afla în spatele gratiilor, condamnat în Dosarul Transferurilor, miliardarul de la sud de Dunăre şi-ar fi vizitat amicul reţinut.

Vasil Bojkov este considerat cel mai bogat om din ţara sa, având în proprietate mai multe de 30 de companii din diverse domenii. De asemenea, el ar avea strânse legături în crima organizată din Balcani, supranumele său fiind „Craniul“, conform 24chasa.bg.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea patronului lui Levski a început prin activităţi legate de pariuri în anii ’80, perioadă în care acestea se aflau în afara legii. După căderea comunismului, la începutul anilor ’90, a pornit în afaceri cu case de schimb valutar, apoi pariuri, legale de data aceasta. Ulterior s-a implicat în construcţii, în special drumuri, şi, în cele din urmă, în fotbal.

ADVERTISEMENT
Tags: