News

Acuzații grave la o fundație din Botoșani: copii bătuți, umiliți și puși să stea 8 ore pe zi în genunchi

O veritabilă fundație a groazei la Botoșani, acolo unde mai mulți copii ar fi fost bătuți, umiliți și puși să stea 8 ore pe zi în genunchi.
17.06.2024 | 16:02
Acuzatii grave la o fundatie din Botosani copii batuti umiliti si pusi sa stea 8 ore pe zi in genunchi
Mai mulți copii exploatați și umiliți la o fundație din Botoșani. Minorii ar fi fost obligați să ia parte la acțiuni religioase. Sursa foto: monitorulbt.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vin acuzații extrem de grave față de o fundație din Botoșani, acolo unde mai mulți copii ar fi fost bătuți, umiliți și puși să stea 8 ore pe zi în genunchi. Minorii erau obligați să ia parte la și o serie de acțiuni religioase.

Mai mulți copii exploatați și umiliți la o fundație din Botoșani. Minorii ar fi fost obligați să ia parte la acțiuni religioase

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat duminică, 16 iunie 2024, percheziții de amploare la o fundație din Botoșani. Oamenii legii au descoperit aici lucruri de-a dreptul șocante.

ADVERTISEMENT

Se pare că mai mulți copii erau exploatați prin muncă, puși să stea ore în şir în genunchi și obligați să ia parte la acțiuni religioase. Cel puțin 5 minori au trăit un calvar în ultimii doi ani.

La o vârstă extrem de fragedă, copiii erau obligați să descarce TIR-uri cu marfă, dar şi să facă diferite treburi prin gospodăriile membrilor fundației. În urma acestui caz scos la iveală de verificările din weekend, două persoane au fost reţinute și alte trei plasate sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Ancheta deschisă de DIICOT şi de Poliția Română vizează trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie, împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

În perioada 2022 – 2024, una dintre persoane, administrator al unei fundaţii din municipiul Botoşani, ar fi recrutat persoane minore, beneficiare ale unor măsuri de ocrotire, pe care le-ar fi adăpostit într-un centru rezidenţial aparţinând fundaţiei, în scopul exploatării prin muncă, dar şi pentru obţinerea şi folosirea în interes propriu a unor donaţii (cu precădere din străinătate) constând în sume de bani şi bunuri”, anunță DIICOT, într-un comunicat emis luni.

ADVERTISEMENT

Procurorii mai spun că administratorul fundaţiei, precum şi angajaţii sunt anchetaţi pentru “agresiuni repetate fizice şi psihice, exploatarea prin muncă, în mod forţat, constrângerea minorilor să stea în genunchi timp de cinci până la opt ore, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală”.

Copii erau bătuți dacă nu mergeau la biserica din cultul care făcea parte șeful fundației

Copiii mai erau obligați să ia parte, de mai multe ori pe săptămână, la serviciile religioase ale cultului bisericii din care face parte șeful fundației și să îndeplinească anumite acte religioase legate de exercitarea acestui cult. În cazul în care refuzau, copiii erau supuși unor agresiuni fizice și psihice, mai punctează DIICOT.

ADVERTISEMENT

În ultimii doi ani, copiii erau duși în diferite locații de pe raza județului Botoșani. Aici, erau obligați ”să presteze munci dificile, în folosul inculpatului ce deținea funcția de administrator al fundației și al familiei sale (manipularea unor motostivuitoare pentru descărcarea tirurilor cu marfă, dezmembrarea unui acoperiș, ridicarea și transportarea de materiale de construcții folosite la edificarea unui imobil, renovarea acoperișului unei bisericii, activități de îngrijirea animalelor, montaj de pavele, ș.a.)”, mai spun procurorii.

Activitățile pe care minorii erau obligați să la facă: manipularea unor motostivuitoare pentru descărcarea tirurilor cu marfă, dezmembrarea unui acoperiş,
ridicarea şi transportarea de materiale de construcţii folosite la edificarea unui imobil, renovarea acoperişului unei bisericii, activităţi de îngrijire a animalelor sau montaj de pavele.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul