Sport

Acuzații la adresa lui Mirel Rădoi. Fostul selecționer, arătat cu degetul pentru situația naționalei României: „Sper ca noul antrenor să formeze un grup”

Deși nu mai este selecționerul României de la finalul anului trecut, Mirel Rădoi (41 de ani) are și acum contestatari. Dorinel Munteanu (53 de ani) crede că fostul său coleg de la Steaua n-a avut o strategie inspirată.
09.04.2022 | 18:49
Acuzatii la adresa lui Mirel Radoi Fostul selectioner aratat cu degetul pentru situatia nationalei Romaniei Sper ca noul antrenor sa formeze un grup
Mirel Radoi la antrenamentul oficial al Romaniei de dinaintea meciului impotriva Armeniei, din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial 2022, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, duminica 10 octombrie 2021. © FOTO:George Ilinca/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a fost selecționerul României în perioada 26 noiembrie 2019 – 30 noiembrie 2021 și nu a reușit să îndeplinească niciunul din cele două obiective, calificarea la Campionatul European și la Campionatul Mondial.

Mirel Rădoi, criticat de Dorinel Munteanu: „Important este mesajul pe care-l transmiți”

„Tricolorii” au ajuns acum pe mâinile lui Edi Iordănescu, care și-a început cu stângul mandatul: înfrângere în amicalul cu Grecia (0-1) și egal în cel cu Israel (2-2). România nu arată astfel deloc bine înaintea debutului în UEFA Nations League, iar vinovat de acest lucru se face Mirel Rădoi, crede Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT

Cu Rădoi pe bancă, prima reprezentativă a României a înregistrat opt victorii, patru rezultate de egalitate și două înfrângeri.

„Am și eu câțiva ani de antrenorat, dar și performanțe la echipe nu de top, dar formate, unde a câștigat grupul, cum a fost la Oțelul, când am luat titlul. Important este mesajul pe care-l transmiți.

ADVERTISEMENT

Vă dau un exemplu. Răzvan Marin, pe care-l simpatizez, și care este un urmaș al meu, dacă pot spune așa, o dată îl folosești, o dată nu-l folosești, o dată îl folosești cu trei mijlocași.

În Italia, joacă doi mijlocași defensivi. Un număr 6 și un număr 8. Lasă-l să joace acolo. Găsește alți jucători pe lângă el, Mihăilă, Dennis Man sau Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Nu e posibil ca Ianis Hagi să iasă campion în Scoția cu Rangers și să nu joace meci de meci titular la echipa națională. Nu văd logica. Mi-aș dori ca noul antrenor să-și formeze un grup de maximum 30 de jucători pe care să-i ruleze”, a spus Dorinel Munteanu, conform digisport.ro.

„Toată lumea râde de Petrescu sau de mine”

Liderul de selecții al naționalei, cu 134 de meciuri sub tricolor, Dorinel Munteanu crede că la prima reprezentativă s-ar potrivi mai degrabă un selecționer pragmatic așa cum este el sau Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

„Toată lumea râde de Petrescu sau de mine, pentru meciurile în care câștigam doar cu 1-0. Mulți dintre noi vrem să filosofăm fotbalul, mă refer la unii dintre colegii mei, dar ca să joci spectaculos ai nevoie și de fotbaliști pe măsură, trebuie sa investesti milioane de euro”, a adăugat antrenorul Oțelului Galați.

ADVERTISEMENT